Ionuț Negoiță, pus sub control judiciar în dosarul privind insolvența clubului Dinamo

Ionuț Negoiță, pus sub control judiciar în dosarul privind insolvența clubului Dinamo
Publicat: 23/02/2017, 19:47

Punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura preventivă de control judiciar au fost dispuse împotriva lui Ionuț Negoiță și a altor trei persoane, printre care administratorul special și administratorul judiciar al societății SC Dinamo 1948 SA, pentru săvârșirea infracțiunii de bancrută frauduloasă.

„În fapt, s-a reținut că, în calitate de administrator special al SC Dinamo 1948 SA, la data de 22.10.2014, cu prilejul propunerii planului de reorganizare a societății Dinamo 1948 SA, inculpatul G.C.V. a omis, cu intenție, să includă în plan active în valoare contabilă netă de 16,863,011.50 lei, fapt care a condus la reducerea frauduloasă a creanțelor bugetare. În acest sens, inculpatul G.C.V. a beneficiat de sprijinul inculpaților N.I. (n.a. – Negoiță Ionuț), T.S., C.E. și D.C.A.”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Acuzația de bancrută frauduloasă se aplică unei persoane care falsifică, sustrage sau distruge evidențele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia, înfățișează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situația financiară sume nedatorate sau înstrăinează, în caz de insolvență a debitorului, o parte din active. Dacă este găsit vinovat, acuzatul poate primi o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Joi, 9 februarie, polițiștii și procurorii de la Parchetul Curții de Apel București au efectuat percheziții la societăți de avocatură și de insolvență, cu ocazia derulării procedurii de insolvență a clubului Dinamo. Potrivit Poliției Române, ar fi fost omise active în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciați creditorii societății.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvență a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul București. După doi ani, în septembrie 2016, instanța a decis închiderea procedurii de insolvență și reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga 1.

Clubul condus de Ionuț Negoiță a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2016, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanță, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvență la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase