Jocurile Asiatice de Iarnă, organizate într-un oraș de 500 de miliarde de dolari care încă nu a fost construit! Ce țară pregătește cel mai impresionant proiect arhitectural din istorie

Jocurile Asiatice de Iarnă, organizate într-un oraș de 500 de miliarde de dolari care încă nu a fost construit! Ce țară pregătește cel mai impresionant proiect arhitectural din istorie
Jocurile Asiatice de Iarnă, organizate într-un oraș de 500 de miliarde de dolari care încă nu a fost construit! Ce țară pregătește cel mai impresionant proiect arhitectural din istorie / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 05/10/2022, 15:57

Jocurile Asiatice din Iarnă ediția 2029 vor fi găzduite de Arabia Saudită. Dar faptul că săriturile cu trambulina și coborârea alpină vor fi duse în mijlocul deșertului nu-i nimic prin comparație cu ce urmează! Arabia Saudită a propus să găzduiască acest eveniment sportiv într-un oraș care încă nu există!

Saudiții au anunțat că la ei acasă se vor ține Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029. Locația aleasă, o stațiune montană inclusă în proiectul faraonic Neom.

Toată lucrare n-ar trebui să coste mai mult de 500 de miliarde de dolari, zic autoritățile din Arabia Saudită.

Stațiunea Trojena, superbă, dar în machetă

Stațiunea Trojena arată minunat, dar în machetă. Realitatea e că saudiții lucrează la cel mai impresionant proiect arhitectural din istorie, construirea orașului Neom, iar stațiunea Trojena va juca un rol important. Aceasta ar trebui să fie gata în 2026 și va oferi facilități pentru schi în aer liber, un lac artificial cu apă dulce și o rezervație naturală.

„Deșerturile și munții Arabiei Saudite vor fi în curând un loc de joacă pentru sporturile de iarnă”, a transmis într-un comunicat Consiliul Olimpic al Asiei (OCA).

„Cu sprijinul nelimitat al conducerii saudite și al Alteței Sale Prințul Moștenitor pentru domeniul sportiv, suntem mândri să anunțăm că am câștigat cursa pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă Trojena 2029, ca prima țară din Asia de Vest”, a spus ministrul saudit al sportului, prințul Abdulaziz bin Turki al-Faisal, într-un mesaj postat pe Twitter. La rândul său, Nadhmi al-Nasr, CEO al proiectului Neom, a declarat: „Trojena va avea o infrastructură adecvată pentru a crea atmosfera de iarnă în inima deșertului, pentru a face din aceste Jocuri de iarnă un eveniment global fără precedent”.

Mega-planul Vision 2030 al regatului saudit include și proiectul de construire a orașului Neom. Scopul Vision 2030 este de a reduce dependența de petrol și de a transforma economia țării, inclusiv prin dezvoltarea sportului. Neom se va întinde pe o suprafață de 26.500 km pătrați și va include un oraș cu zero emisii de carbon, dar și zone industriale și logistice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase