Jucătorii rapidiști renunță la grevă, dar continuă cu alte forme de protest

Jucătorii rapidiști renunță la grevă, dar continuă cu alte forme de protest
Jucătorii FC Rapid au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la sediul AFAN, că se vor prezenta la antrenamente începând de joi, precizând însă că vor continua cu alte forme de protest, inclusiv la meciul cu Gloria Bistrița.
Publicat: 03/04/2013, 16:03
Actualizat: 25/06/2013, 17:36

Jucătorii FC Rapid au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la sediul AFAN, că se vor prezenta la antrenamente începând de joi, precizând însă că vor continua cu alte forme de protest, inclusiv la meciul cu Gloria Bistrița.

„Am vrea să clarificăm lucrurile. În cadrul Adunării Generale a creditorilor nouă, jucătorilor, ni s-au redus cu 90 la sută restanțele pe care le aveam de primit, pe o perioadă de trei luni. Mai mult de atât, antrenorii noștri au fost înscriși în categoria restanțelor chirografare și vor primi zero lei. Ne-am uitat pe acest plan, salariile noastre vor fi reduse cu 15 la sută fără ca noi să fim înștiințați. În plus noi nu vom mai fi plătiți lunar, așa cum avem în contract, ci o dată la trei luni. Am înțeles și respectăm aceste lucruri pentru că legea le permite, dar legea insolvenței spune și că salariații ar trebui plătiți la zi. OK, respectăm legea, suntem înțelegători, dar nu se poate să acceptăm reduceri și apoi să nu fim băgați în seamă. Ni se spune să facem ce vrem. De trei zile nu ne antrenăm, am vrut să tragem un semnal de alarmă. Aceasta a fost prima formă de protest, începând de mâine ne vom antrena pentru că ne respectăm meseria și pe noi. Dar vor urma și alte forme de protest”, a declarat mijlcașul Nicolae Grigore.

Jucătorul giuleștean a precizat că echipa va protesta față de situația creată, la meciul cu Gloria Bistrița, de duminică, din cadrul etapei a XXV-a: „Vom încerca să ajungem în audiență la președintele federației Mircea Sandu, pentru că vrem să-i aducem la cunoștință ce se întâmplă. Nu ni se pare corect ceea ce se întâmplă. Noi nu solicităm nimic din urmă, dacă tribunalul va accepta, înseamnă că așa trebuie să fie, dar solicităm să fim tratați cu respect și să fim plătiți la zi, așa cum cere legea insolvenței. Ni s-au dat salariile prin ziare, dar lumea trebuie să știe că noi în opt luni am primit doar două salarii. Ne vom gândi la forme de protest, vor avea loc și la meciul de la Bistrița cu siguranță”.

Ștefan Grigorie a afirmat că jucătorii rapidiști nu vor boicota niciun meci oficial, toate protestele desfășurându-se în litera regulamentului. „Noi ne vom respecta meseria pentru că de aia ne-am apucat de fotbal, dar ne cerem niște drepturi care prin lege ni se cuvin. Cu siguranță nu vom cere intrarea clubului în faliment, nu asta e dorința jucătorilor. Nu avem de gând acest lucru. Vom protesta doar în litera regulamentului, nu vrem să creăm haos. Vrem doar să atragem atenția. Nu vom boicota meciurile, în niciun caz. Nu asta e menirea noastră”, a spus Grigorie.

Fundașul Cristian Oros a caracterizat situația de la Rapid ca fiind una dramatică: „Este o situație dramatică, când intri pe teren nu poți da sută la sută când știi că nu ești plătit de opt luni. Nu poți să bagi capul în contră pentru că te gândești că dacă te accidentezi nu știi ce urmează”.

Jucătorii din lotul echipei Rapid, care refuză să se antreneze din cauza restanțelor salariale pe care le au de primit, au solicitat sprijinul Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) în disputa cu conducerea grupării giuleștene.

Jucătorii au refuzat să participe la antrenamentul de marți al echipei, iar în această dimineață doar o parte dintre ei au efectuat exerciții la sala de forță de la baza sportivă Pro Rapid.

Fotbaliștii din lotul echipei Rapid sunt nemulțumiți că nu le-au fost plătite salariile pe luna februarie, deși conducerea clubului îi asigurase că banii vor fi virați până la sfârșitul lunii martie. De asemenea, ei sunt nemulțumiți și pentru că la Adunarea Generală a creditorilor s-a decis ca ei să primească doar 10 la sută din restanțele financiare, în următorii trei ani.

Jucătorii rapidiști s-au înscris la masa credală pentru recuperarea salariilor pe trei luni și jumătate, din luna august până în decembrie 2012 când clubul a intrat în insolvență.

Adunarea Generală a creditorilor a votat, duminică, planul de reorganizare al FC Rapid care prevede ca jucătorii, înregistrați cu creanțe salariale în dosarul de insolvență, să primească doar 10 la sută din restanțele financiare, în următorii trei ani.

Avocatul Justin Ștefan, reprezentantul a zece actuali și foști jucători rapidiști, a declarat, duminică, agenției MEDIAFAX, că planul de reorganizare a fost aprobat, trei grupe de creditori, chirografarii, garantații și captivii, votând „pentru”, iar două grupe, salariații și bugetarii, „împotrivă”.

Planul de reorganizare va fi aplicat numai după confirmarea lui de către Tribunalul București, instanța unde este înregistrat dosarul de insolvență al SC FC Rapid SA.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Albinele au abilități impresionante! Ce au descoperit cercetătorii?