Lista restricțiilor și interdicțiilor din timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia

Lista restricțiilor și interdicțiilor din timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia
Publicat: 29/05/2018, 11:04

FIFA World Cup Russia 2018 se va desfășura în 11 orașe, în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018, scrie rbth.com. Autoritățile vor să interzică anumite lucruri, pentru a spori securitatea, astfel încât unele mecanisme de rutină vor fi modificate.

Fără alcool în recipiente din sticlă. Nu vei avea voie să cumperi alcool în sticle din apropierea stadioanelor, ci doar bere în pahare de plastic, de la barurile din zonă. De asemenea, nu veți putea cumpăra alcool din magazinele situate pe o rază de 2 km față de stadioane și din gări. Mai mult, în Moscova, cu o zi înaintea meciurilor – și în timpul zilei de desfășurare a meciului – băuturile răcoritoare în recipiente din sticlă vor fi interzise. În alte zone, restricțiile nu vor fi atât de dure. În Ekaterinburg, vânzarea de alcool va fi interzisă timp de trei ore înaintea meciului și o oră după fluierul final. Restaurantele nu vor fi afectate de acest regulament.

Fără adunări neautorizate. Toate adunările și procesiunile dedicate oricărei cauze, cu excepția fotbalului, vor fi interzise, urmând să primească girul FSB-ului (serviciile secrete ruse) și a Ministerului de Interne. În Ekaterinburg, orice adunare va fi ținută în afara orașului și doar între orele 14.00-16.00. Volgogradul restricționează numărul participanților la mitinguri la 150 de persoane și acestea trebuie ținute între 9.00 dimineața și 17.00 după amiaza.

Fără drone. În timpul Cupei Mondiale din Rusia, autoritățile vor instaura zone de restricție pentru drone. În St. Petersburg, zona va acoperi 100 km pătrați și cerul de deasupra Moscovei va fi de asemenea monitorizat. Pentru a combate raidurile unor drone ostile, unitățile speciale ale Ministerului Apărării vor folosi o adevărată „baricadă electronică”, tehnici specifice de combatere a acestor aparate. Și fără drone pe stadioane, fără selfie stick-uri, umbrele lungi, petarde, arme, biciclete. Fără droguri, deoarece în Rusia sunt interzise.

Fără arme. Între 25 mai și 25 iulie 2018, va fi imposibilă comercializarea, înregistrarea, transportul sau deținerea oricărei arme.

Fără graffiti. Moscova a adoptat o lege care interzice desenele graffiti pentru reclame în timpul Cupei Mondiale. Aceste măsuri țin de obligațiile Rusiei față de FIFA, potrivit cărora spațiul publicitar din unele zone este rezervat partenerilor asociației sportive.

Fără tururi cu autobuzul. În timpul zilelor de meci, nu veți putea călători cu autobuzul din orașele care nu găzduiesc partide în cele gazdă. Singura excepție vor fi autobuzele care țin de serviciile regionale de securitate și acelea dotate cu sisteme GLONASS.

Fără mașini în centrul orașelor. În timpul meciurilor, multe străzi din Rusia vor fi destinate doar pietonilor. Dacă doriți să închiriați o mașină în Rusia, trebuie să verificați drumurile închise sau să mergeți cu taxiul. De asemenea, rutele transportului public vor fi schimbate. Există și o veste bună: Mersul pe jos face piciorul frumos…

Fără grătare. Rusia va folosi un regim special antiincendiu pentru „Mundial”, interzicând grătarele. Amenda pentru încălcarea legii este de 4.000 de ruble (65 de dolari).

Fără întârzieri la înregistrare. Cei care vin la meciuri trebuie să se înregistreze în oraș în trei zile, nu în 90 de zile, cum este în mod normal. Pentru cetățenii străini, perioada de înregistrare va fi ceva mai lungă, în funcție de situație, în medie de șapte zile. Se recomandă să aveți în portofel cel puțin o copie a actului de identitate și a vizei, deoarece în lipsa documentelor, un polițist vă poate reține până la trei ore, pentru a vă verifica identitatea.

Fără muncă! De exemplu, în Volgograd, unde jumătate din oraș va fi blocat în timpul meciurilor Cupei Mondiale, transportul public va fi modificat și multe străzi vor fi închise pentru mașini. Autoritățile au decis să potrivească totul cu zilele de vacanță. Desigur, toate serviciile publice, restaurantele și barurile rusești vor funcționa normal. Bine ați venit în Rusia!

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult