„Marius Tucă Show”: Daniel Dobre, antrenorul lui Halep: Simona este sportivul ideal / Nici Federer nu este așa independent ca ea / Eu l-am chemat pe Darren Cahill să vină cu noi

Publicat: 16/07/2019, 22:04

ORA 20:44 Simona Halep accepta foarte greu înfrângerile: Îi era rușine

Simona Halep e noua campioană de la Wimbledon 2019, deținătoare a trofeului Roland Garros 2018 și fost lider mondial, dar nimic nu ar fi fost posibil fără Darren Cahill, care a înțeles cum să gestioneze relația cu eleva sa.

Dezvăluirea a fost făcută de Daniel Dobre, actualul antrenor al Simonei, care a vorbit despre una dintre marile probleme din tenis. Omul care i-a fost alături din martie 2019 susține că partea mentală contează mult într-un meci, dar și pe termen scurt, mediu și lung. De-a lungul timpului, Halep a învățat să-și gestioneze emoțiile: „Simona a jucat tenis bine de mai mulți ani. S-a schimbat mult din punct de vedere al experienței, al trăirilor pe care le are, al gestionării momentelor dificile, al acceptării înfrângerii. Accepta greu înfrângerile înainte”, a declarat Dobre la Marius Tucă Show (Mediafax.ro).

Apoi, Dobre a detaliat: „Vă spun un lucru și o spun din trăirile mele. Și eu am jucat, dar la un nivel mult mai mic. Rușinea! Rușinea de a pierde! Joci, ai mingea cum a fost la Madrid când a lovit-o mingea cu Bertens. Râde lumea de tine, în altă parte tu râzi de alții. Unii zic: ‘Haide, mă! Ești așa de prost? Rușinea! Cum să fii eliminat în primul tur?’ Pleci cu anumite automatisme de comportament. La Simona nu se pune problema, pentru că nu i s-a întâmplat în familie, dar în jurul tău ajung aceste lucruri. Cred că s-a schimbat mult. Darren reușit să schimbe, a făcut asta prin felul lui de a fi. El spunea: ‘Ai pierdut, care e problema?'”.

ORA 20:25 Daniel Dobre: Simona Halep este sportivul ideal

După un turneu foarte bun la Wimbledon, aspecte despre viața și profesionalismul Simonei Halep încep să iasă la suprafață. Daniel Dobre, antrenorul româncei, a declarat că seriozitatea cu care sportiva tratează fiecare zi de antrenament îl uimește.

Deși afirmă că nu există sportiv perfect, Dobre spune că Halep este tipul atletului ideal, alături de care poți lucra și alături de care poți face performanțe mari, așa cum s-a întâmplat în Marea Britanie. „Halep e sportivul ideal, aproape perfect. O știu de pe timpul junioratului. A fost printre ultimele din generația ei care a câștigat un turneu. A jucat bine mereu. Firicel Tomai a antrenat-o, o știe de mică, a văzut-o toată ziua și spunea că are stofă de numărul 1. Jucase o finală la junioare, bătuse jucătoare foarte bune și dădea semne că poate ajunge sus. Alt lucru care a ajutat-o foarte mult este ambiția.

Raluca Olaru a fost locul 60 WTA înainte ca Simona să iasă în față, Dulgheru a câștigat turnee. Se poate să câștigi și venind din România, dar ea a știut să își bătătorească drumul; a avut și calități. Din familie a primit valori importante. Sunt lucruri care țin de tine, cu care te formezi. Ea nu întârzie niciodată la antrenamente de exemplu. Pare un lucru banal, dar într-un astfel de sport, punctualitatea duce la perfecțiunea loviturilor, e vorba de un centimetru la anumite lovituri. A fost mereu motivată din copilărie și asta contează foarte mult. Dacă îi spui copilului că e prost și că nu reușește, așa se întâmplă”, a declarat Daniel Dobre la Marius Tucă Show.

ORA 20:20 Dobre: „Nici Federer nu este așa independent ca Simona”

Antrenorul Simonei Halep a vorbit despre punctele forte ale fostului lider mondial. Dobre a comparat-o pe jucătoarea noastră cu cei mai buni jucători din tenisul mondial, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

„Simona este cea mai independentă jucătoare, cred că nici Federer nu este așa independent ca Simona. Am văzut momente la turnee, înainte de meci, când ploua sau în alte momente, dacă îi vezi pe Federer, Nadal și Djokovic cum se distrează ca niște copii, râzi. Apoi, când vine coach-ul și îi zice lui Federer să meargă să vorbească despre meci, pleacă instantaneu și merge ca un bebeluș

Simona este o fire foarte independentă, d-asta este acolo sus. Este cu totul altfel și d-asta cred că este acolo unde este”, a explicat Daniel Dobre în cadrul emisiunii Marius Tucă Show (mediafax.ro).

În plus, antrenorul lui Halep a dezvăluit care este relația lui cu Simona și cum se împacă temperametul lui cu cel al câștigătoarei turneului de Mare Șlem, Wimbledon 2019.

„Eu sunt calm in aparență, în sinea mea sunt vulcanic și sar destul de repede la beregata cuiva. Nedreptatea, lipsa de respect, minciună, nu pot să le suport. Ea este vulcanică și pasională. Ei nu îi plac certurile și lucrurile agresive, disputele verbale.

Eu pot să accept orice de la un sportiv dacă din punctul de vedere al dăruirii, al pasiunii își face treaba. Nu mă deranjează dacă țipă o dată sau de două ori pentru că știu că de 10 ori a tras și și-a făcut treaba.

Simonei Halep îi plac liniștea și echilibrul”, a mai spus Daniel Dobre, care a precizat ce lucruri stau la baza unei relații bune între un jucător și un antrenor:

„Respectul și încrederea sunt baza. Pe ultima o câștigi ca antrenor prin sfaturi, dar nu orice fel de sfaturi. Sunt jucători cărora le place să vorbească foarte mult, iar alții au nevoie de două cuvinte și fac imediat. Ea (n.red. – Simona Halep) așa este, face imediat.

Preia imediat și pentru că la nivelul ei nu poți da sfaturi care vor fi bune peste cinci luni, în momentul în care cineva vede că sfatul tău duce la un progres rapid, atunci încrederea crește”.

ORA 20:19 Antrenorul Simonei Halep: Eu l-am chemat pe Darren Cahill dacă poate să vină cu noi

Simona Halep a reușit o performanță extraordinară la Wimbledon, a câștigat finala de la turneul de Mare Șlem după ce s-a impus în mai puțin de o oră în fața Serenei Williams, scor 6-2, 6-2.

Daniel Dobre a vorbit în cadrul emisiunii Marius Tucă Show (mediafax.ro) despre discuția pe care a avut-o cu Simona înaintea partidei cu jucătoarea din America:

„Știam că dacă câștigă în primul set, chiar dacă Serena va reveni, Simona este superioară și are prima șansă să câștige meciul. Serena a schimbat mult tactica, mai tare, mai încet, în timp ce Simona a jucat la fel și a fost mereu acolo.

I-am spus un singur, știi că faci față la toate, ești tare pe picioare, Serena țipă, să nu te lași influențată, îți faci jocul tău pentru că poți câștiga pe mâna ta.

A vorbit și cu Darren, care o știe mai bine decât mine pe Serena”.

În plus, antrenorul Simonei Halep a precizat că îl dorește pe Darren Cahill în echipa fostului lider mondial.

„Și eu vorbesc cu el, din punctul meu de vedere al modului de a învăța eu mă consult cu toți și cu cei mai tineri. Eu știu ceea ce fac bine, sunt modest. Așa am fost crescut și așa mi se pare normal.

Eu l-am chemat (n.red. – pe Darren Cahill) dacă poate să vină. Îmi doresc să o antrenez pe Simona și îmi doresc ca și Darren să fie cu noi. Cu el alături Simona nu mai pierde niciun meci. El mă tratează ca un egal”, a mai spus Daniel Dobre.

ORA 19:56 Daniel Dobre: Virginia Ruzici a spus că Simona Halep va câștiga turneul de la Wimbledon

Daniel Dobre, omul care stă în spatele campioanei, a povestit toate trăirile de la Marele Șlem, momentul în care a simțit că Simona va câștiga turneul și rolul antrenorului în pregărtirea unui sportiv de nivel superior.

Halep a început să dea impresia că va avea un Wimbledon bun încă de la ultimul turneu premergător, Eastbourne – iarbă, când jocul a arătat foarte bine. „Eu le-am spus tuturor că o văd bine pe iarbă. Nu neapărat să câștige, dar că o să facă meciuri bune. M-am dus cu ea acolo pentru că m-a rugat. Noi am discutat foarte mult, am zis că poate să joace bine la Wimbledon și uite că a făcut meciuri bune.
Am observat asta de la turneul premergător celui de la Wimbledon. Am ajuns la concluzia că poate să arate bine. Ne-am uitat pe tablou, era foarte greu. Ulterior, trecând de la meci la meci, doamna Virginia Ruzici a zis că va câștiga turneul. Părerea mea a fost că are o șansă, dar Simona nu era prea convinsă. Zicea că o spun doar așa. Trebuie să te duci cu gândul că poți să câștigi fiecare meci, așa s-a dus și așa s-a întâmplat.

Ne-am simțit bine. Noi din tribună, ea din teren. Simțim starea ei, comunicăm la nivel regulamentar, la turneele WTA cobor lângă ea. La concursurile de Mare Șlem mă uit la ea și ne înțelegem din priviri. Are momente în care se descurcă mai bine singură, dar sunt momente când are nevoie și de mai multă energie din lojă”, a spus Daniel Dobre în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Știrea inițială:

Care era atmosfera in tribună după încheierea meciului?

Care au fost primele cuvinte pe care i le-a adresat Simona Halep?

Va colabora în continuare cu Simona Halep?

Va reuși Simona Halep să obțină și un titlu olimpic?

Va deveni tenisul un sport-rege?

Sunt doar câteva întrebări la care va răspunde antrenorul Daniel Dobre, începând cu ora 19:00, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Alertă de vreme extremă: De la călduri amorțitoare la ploi torențiale, lapoviță și ninsoare
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?