Mircea Tudor, câștigătorul marelui Premiu de la Salonul de Invenții de la Geneva, prezent la Transylvania Horse Show 2013

Mircea Tudor, câștigătorul marelui Premiu de la Salonul de Invenții de la Geneva, prezent la Transylvania Horse Show 2013
Publicat: 25/05/2013, 10:40
Actualizat: 18/05/2015, 19:23

Peste 70 de concurenți din 19 țări participa în acest weekend la Transylvania Horse Show, eveniment internațional dedicat sporturilor ecvestre și iubitorilor de cai, desfășurat în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Sighișoara.

Printre primii susținători ai evenimentului Transylvania Horse Show, încă din toamna anului 2010, se află Mircea Tudor, singurul inventator din lume căruia i s-a acordat de doua ori Marele Premiula Salonul de Invenții de la Geneva. Inventatorul roman Mircea Tudor se alătură și în acest an concursului hipic înternațional organizat la Prod, lângă Sighișoara. Mai mult, la această ediție, Mircea Tudor va participa în calitate de Președinte de Onoare.

„Transylvania Horse Show face parte dintre acele explozii de fantezie, entuziasm si performanța pe care România nu încetează să le scoată la rampă din când în când, în diferite domenii de activitate, smulgând comunității internaționale nedisimulată mirare, ropote de aplauze și admirație. Dacă cu doar 3 ani în urmă Transylvania Horse Show nu există, iar Mihnea Vargolici era un entuziast anonim, azi aceste două nume proprii și deopotrivă România, au devenit repere în lumea competițiilor ecvestre studențești, meritând din plin calificativul de „cea mai bună competiție universitară din lume”. In scurta istorie a acestui regal ecvestrua devenit deja o tradiție organizarea unor momente de teatru ecvestru, în care eleganță și aristocrația cailor completează și potențează arta, coregrafia și măiestria călăreților, ca formă de expresie alternativă a simbiozei mitice cal-călăreț. In fața unor astfel de provocări acceptatea propunerii de a fi un susținător al Transylvania Horse Show devine pentru mine o datorie de onoare”, a declarat Mircea Tudor, președinte de onoare Transylvania Horse Show.

Transylvania Horse Show este un eveniment unic in România, foarte indrăgit de publicul larg, precum și de o serie de personalități din lumea ecvestră, atât de la noi din țară cât și din străinătate, cum ar fi:

– Catrin Norinder, Directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federației Ecvestre Internaționale (FEI) și una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI;

– Andrew Fell, unul dintre cei mai cunoscuți designeri de traseu cross-country la nivel internațional, în special în SUA, Europa și Africa;

– Sandra Auffarth, Campioană olimpică medaliată cu aur la echipe și cu bronz la individual în cadrul Olimpiadei organizate la Londra în 2012;

– Gerd Kuest, președintele juriului și delegatul tehnic al Federației Ecvestre Internaționale;

– Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina „Probă completă”.

Printre personalitățile publice din România care susțin a 3-a ediție a Transylvania Horse Show se numără:

– actorul Denis Stefan, îndrăgostit de echitație, care va realiza pentru al doilea an consecutiv demonstrații de dresaj natural și dresură în libertate și tir cu arcul călare; în afara competiției, spectatorii vor putea participa și la un workshop de dresaj natural sub programul „Caii României” realizat de Denis, reprezentantul școlii Kassai în România dar și alte momente surpriză susținute de cascadori români.

– cunoscutul tenor Vlad Miriță – membru fondator dar și membru de onoare al asociației „Royal Friesian Horse Association of Romania” care are ca scop principal promovarea rasei Friesian în România, caii casei regale din Olanda. Sambătă, în cadrul Transylvania Horse Show, va avea loc lansarea oficială a asociației nonprofit „Royal Friesian Horse Association of Romania” printr-o reprezentație inedită.

Competiția Transylvania Horse Show – Rezultatele dupa prima zi de competiție

Vineri, 24 mai, s-a desfășurat proba de dresaj pentru toate categoriile care compun competiția: Campionatele Balcanice de Probă Completă, Concurs Internațional Complet (CCI), respectiv Concurs Internațional Universitar.

1.Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesioniști din Balcani, de importanță continentală, la care s-au calificat concurenți din România, Turcia și Bulgaria. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual. Ediția de anul trecut s-a desfașurat în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs sunt: dresaj, obstacole și cross-country. Rezultatele probei de dresaj din cadrul Campionatelor Balcanice de Proba Completă sunt:

Călăreț

Cal

Țară

TOTAL

Puncte

Poziția

Kadir Celik

Antalya

Turcia

459,00

1

Miroslav Iliev

Lazuren

Bulgaria

454,00

2

Svetlin Krastanov

Nazir

Bulgaria

449,00

3

2.Concurs Internațional Complet (CCI) – la această disciplină de Probă Completă, concurenții profesioniști au de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI). Rezultatele probei de dresaj din cadrul Concursului Internațional Complet sunt:

Călareț

Cal

Țară

TOTAL

Puncte

Poziția

Lucie Bardin

Solor

Franta

487,00

1

Alexander Krasimirov

Gastrolior

Bulgaria

486,00

2

Zhelyazko Dimitrov

Adler

Bulgaria

434,00

3

3. Concurs Internațional Universitar

„Cupa Națiunilor pentru Studenți” („AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociație de acest gen din lume. La această secțiune participă studenți din toată lumea care concurează la 2 probe: dresaj și sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru edițiile 2011 și 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Rezultatele probei de dresaj din cadrul Concursului Internațional Universitar sunt:

Călăreț

Cal

Țară

TOTAL

Puncte

Poziția

Milou Anthonisse

Rocky

Olanda

393,00

1

Caroline Van der Heyden

Comandor

Belgia

390,00

2

Stephanie Großmann

Adler

Bulgaria

384,00

3

Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfășoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighișoara), un loc recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind unul din primele locuri din Europa unde să călărești ca turist și este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federației Ecvestre Române și al Federației Ecvestre Internaționale. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor atât din țară precum și al celor din străinătate. Evenimentul găzduiește 3 tipuri de competiții, completate zilnic de o serie de demonstrații și evenimente adiacente destinate spectatorilor.

Pentru mai multe informații despre competiție, puteti accesa site-ul Transylvania Horse Show – www.horseshow.ro sau pagina de Facebook a competiției – https://www.facebook.com/horseshow.ro?fref=ts

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”