Mititelu a sesizat din nou DNA. Îl acuză pe Sandu că încearcă să înscrie în Liga a II-a o altă echipă Universitatea Craiova

Mititelu a sesizat din nou DNA. Îl acuză pe Sandu că încearcă să înscrie în Liga a II-a o altă echipă Universitatea Craiova
Publicat: 26/06/2013, 17:27
Actualizat: 06/02/2019, 13:10

FC Universitatea Craiova, condus de Adrian Mititelu, a sesizat din nou Direcția Națională Anticorupție, acuzându-l pe președintele FRF, Mircea Sandu, că încearcă să înscrie în Liga a II-a o altă echipă cu un nume similar, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

„Fotbal Club Universitatea Craiova a sesizat, în urmă cu cinci zile, Direcția Națională Anticorupție București și, totodată, a informat președintele completului de judecată din dosarul nr 18983/300/2013 al Judecătoriei sector 2 București, săvârșirea de către Mircea Sandu și Federația Română de Fotbal a altor infracțiuni la adresa Universității Craiova: inițiere și constituire de grup organizat, abuz în serviciu, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu. În fapt, FRF, prin inculpatul Sandu Mircea, împreună cu numitul Andrici Adrian, din Suceava și alte persoane din Craiova, împreună cu funcționari ai Registrului Comerțului București, au inițiat, în mod fraudulos, constituirea unei persoane juridice cu nume similar cu al Universității Craiova, cu scopul declarat de a o înscrie abuziv în Liga a II-a fotbalistică a țării, în locul adevăratei echipe de fotbal Universitatea Craiova”, se arată în comunicatul postat pe site-ul www.fcuniversitatea.ro.

Gruparea patronată de Mititelu a solicitat DNA să ia măsuri preventive pentru a împiedica înscrierea unei alte echipe în Liga a II-a: „Această inițiativa a fost pusă la cale cu mai mult timp în urmă și s-a bazat pe eliberarea unor documente frauduloase de către Registrului Comerțului București. În prezent, înființarea acestei persoane juridice a fost blocată, în mod legal! Având în vedere și aceste fapte penale săvârșite de inculpații Mircea Sandu și FRF, în continuarea celor săvârșite deja împotriva Universității Craiova, am solicitat atât DNA, cât și președintei completului de judecată al dosarului nr 18983/300/2013 al Judecătoriei sector 2 București, să se ia, de urgență, măsuri preventive, pentru a preîntâmpina noi infracțiuni ale inculpatului Sandu Mircea”.

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că există posibilitatea ca gruparea CS Universitatea Craiova, condusă de fostul fotbalist Pavel Badea și de fostul președinte al clubului oltean Corneliu Stroe, să ocupe locul pus la dispoziție de FRF anul trecut în Liga a II-a unei echipe din Craiova, dacă va reuși să întocmească actele legale. „Universitatea Craiova cu sigla veche, acest club care a apărut acum, la care este președinte Badea, și domnul Stroe, din perioada de glorie, sper să poată să întocmească actele legale pentru că timpul este foarte scurt. Nu mai e nici măcar o lună până la înscrierea în competiție, până la 15 iulie. În afară de asta trebuie făcută dovadă prevederilor regulamentare, stadion, grupe de copii și așa mai departe. Sper că doamna Olguța Vasilescu are rezervele energetice necesare cât să poată să coaleze lângă dânsa toate aceste forțe pentru că orașul Craiova să aibă o echipa cu perspective de promovare în primul eșalon”, a precizat Mircea Sandu.

În urmă cu un an, Federația Română de Fotbal a trimis o scrisoare primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, în care edilul era informat că poate înscrie o echipă în liga secundă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA