Motivul pentru care Chivu s-a retras de la naționala României

Motivul pentru care Chivu s-a retras de la naționala României
Publicat: 06/06/2012, 10:54
Actualizat: 25/06/2013, 14:29

Fundașul echipei Internazionale Milano Cristian Chivu a declarat, marți, la Ambasada Italiei, unde a participat la lansarea cărții „Un vis de fericire – cooperarea socială italiană în România”, că s-a retras de la prima reprezentativă deoarece nu mai putea din punct de vedere fizic.

„Urmăresc toate meciurile naționalei, nu înseamnă că nu mă mai interesează. M-am retras de la națională pentru că fizic nu mai puteam. Mi-e greu pentru că am trecut prin atâtea operații și accidentări, aia de la cap a fost una majoră, și pentru că am o vârstă la care simt că nu mai pot să ajut așa cum o făceam acum câțiva ani. Simt că nu mai pot da tot ce vreau eu și e mai bine să-i lași pe ceilalți mai tineri. S-au adus cei mai buni jucători, se încearcă să se clădească un nucleu pe care să se bazeze la preliminariile Cupei Mondiale. Toți ne dorim calificarea”, a spus Chivu.

Întrebat dacă va mai juca vreodată la echipa națională, Chivu a răspuns: „Mă veți mai vedea jucând fotbal încă 2-3 ani la nivel de echipe de club”.

Întrebat dacă va pleca în această vară de la Internazionale Milano, fundașul român a afirmat: „Sunt jucătorul Interului deocamdată, nu știu de ce mă întrebați lucrurile astea”.

Cristian Chivu a declarat că va ține cu Italia și Olanda la turneul final al Campionatului European. „O să mă uit la meciurile Italiei și Olandei pentru că am prieteni acolo și le țin pumnii. Mi-aș dori ca una dintre aceste echipe să câștige”, a precizat Chivu.

Cristian Chivu a fost prezent, marți, la Ambasada Italiei, la lansarea cărții „Un vis de fericire – cooperarea socială italiană în România”.

Chivu: Românii nu sunt o problemă în Italia

„După nouă ani în Italia pot spune că s-au făcut progrese importante în ceea ce privește copilul și ceea ce vine după noi. Avem datoria să ne implicăm pentru ca ei să se poată integra cât mai bine în societate. Voi continua să suțin aceste campanii alături de colegii mei pentru că avem datoria de a face aceste lucruri mărunte care pentru copii înseamnă mult. M-am gândit să scriu o carte la un moment dat despre experiențele din viața mea, mi-a trecut prin cap, dar nu știu ce titlu îi voi da. Mă simt bine în Italia, ca orice român care își vede de treaba lui. Sunt mulți români care s-au integrat foarte bine în Italia și care nu au avut niciodată probleme. Probleme sunt când anumite persoane comit infracțiuni, dar nu doar românii sunt de vină, mai sunt și alții. Românii nu sunt deloc o problemă în Italia. Sunt români apreciați acolo care își văd de treaba lor, indiferent că sunt zidari, profesori universitari, doctori sau fotbaliști. Nu suntem o problemă pentru nimeni, românii ajută statul italian foarte mult, așa cum îl ajută și pe cel român prin banii pe care îi trimit din Italia”, a spus Chivu.

Jucătorul care a evoluat între 2003 și 2007 la AS Roma și apoi la Internazionale Milano a precizat că prezența sa la eveniment a fost în calitate de reprezentant al românilor și nu al clubului la care este legitimat. „Eu sunt reprezentatul românilor aici, nu al clubului Inter Milano. M-am implicat mereu în astfel de acțiuni prin Intercamp, dar și dacă nu mai jucam fotbal aș fi venit azi aici, nu are legătură cu clubul”.

Cristian Chivu a participat la prezentarea cărții „Un vis de fericire – cooperarea socială italiană în România”. Ideea volumului aparține ambasadorului Mario Cospito și Comitetului Italian al Asociațiilor și ONG-urilor în România. Textul dorește să prezinte imaginea tuturor acelor organizații, proiecte și persoane de origine italiană care, din 1990 până astăzi, oferă asistență în România pentru apărarea drepturilor persoanelor cele mai marginalizate. Mărturia implicării sectorului umanitar și al voluntariatului italian în România este însoțită de o anchetă care explorează implicarea sistemului antreprenorial italian în țară pentru sprijinirea proiectelor și cauzelor sociale.

La eveniment au mai participat, printre alții, ambasadorul italian, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Denisa-Oana Pătrașcu, secretarul de stat Bogdan Adrian Panait, președintele Oficiului Român pentru Adopții și Don Virginio Colmegna, președintele Fundației Casa della Carita, care are grijă de sute de persoane aflate în dificultate în zona orașului Milano.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari