Nicolae Dică a rupt tăcerea după plecarea de la FCSB! „Puteţi pune titlul: Nicolae Dică, un an şi opt luni la Steaua, 20 de milioane de euro”

Publicat: 02/11/2022, 10:09

FCSB a reziliat pe cale amiabilă contractele cu tehnicianul Nicolae Dică şi antrenorii secunzi Viorel Tănase şi George Cotigă.

Nicolae Dică şi-a anunţat, marţi, colaboratorii şi jucătorii, că va demisiona, mai ales că luni seara, după înfrângerea cu U Cluj, patronul Gigi Becali a spus că nu va refuza dacă antrenorul de 42 de ani vrea să plece.

Dică a lăsat echipa pe locul 7 în Superliga, cu 20 de puncte, în 14 etape, având două meciuri restante (partidele fiind amânate datorită prezenţei în Conference League).

Nicolae Dică a rupt tăcerea după plecarea de la FCSB! „Puteţi pune titlul: Nicolae Dică, un an şi opt luni la Steaua, 20 de milioane de euro”

Becali negociază cu mai mulți antrenori, printre care Ilie Poenaru sau Andrei Prepeliţă.

Nicolae Dică era la cel de-al doilea mandat ca antrenor la FCSB, el pregătind echipa și în perioada 2017 – 2018. El a preluat FCSB la finalul lunii iulie, când l-a înlocuit pe Toni Petrea.

„Nu am plecat din ambiţie după Silkeborg, îmi doream să reuşesc să aibă echipa rezultate. Am pierdut aseară după 4 meciuri în care am câştigat, în Cupă nu am pierdut şi nici cu Anderlecht. Am mai vrut să plec după meciul cu UTA. După meciul de la Craiova, pe care l-am pierdut în campionat, am avut discuţia cu MM în care i-am spus că am încredere că pot să redresez echipa şi când am văzut răspunsul lui am zic că e ok.

După am vrut să renunţ fiind echipa în creştere. Dar discuţia pe care am avut-o cu patronul m-a făcut să mă râzgândesc, dar şi faptul că m-am ataşat de jucători. Mi-a fost teamă de jocul de la Cluj, veneam după 2 săptămâni în care am fost plecaţi de 10 zile. Îmi era teamă. Am încercat să îi ţin pe jucători în priză dar nu a ieşit” a spus Nicolae Dică la Orange Sport.

Alături de Dică, FCSB s-a calificat în grupele Conference League.

Antrenorul a mai declarat pentru sursa citată: „După meciul de ieri, a doua repriză am avut o reacţie, am încercat să egalăm, dar ce a discutat patronul după joc… că eu sunt vinovatul. Am zis ok. E mai bine aşa, să vină altcineva să facă mai mult pentru club, pentru jucători. 3 luni de zile am încercat să fac totul. Mi-am atins obiectivul de a intra în grupe. Ideea este că nu poţi să dai afară 25 de jucători, trebuie să plătească antrenorul, acum în speţă – eu. În momentul în care cel care te plăteşte nu mai ai încredere în tine, de ce să mai stai?

Eu am fost cel care a făcut programul, echipa. Am avut mai multă libertate ca în primul mandat. Am jucat şi am văzut că după meciul cu West Ham avut probleme în campionat, am decis împreună. Am mers după pe campionat. Că am văzut că nu era ok. Ne-am atins obiectivul în campionat. Dar după am schimbat, am făcut un mix. (n.r. mai pleca dacă nu te critica patronul?) Dacă nu spunea Gigi Becali ieri, rămânem să câştig cu Rapid şi plecam. Era ambiţia mea să bat. Şi în Europa am reuşit, că am avut ambiţia asta. Voiam să las echipa în zona de play-off.

Simţeam că nu mai sunt ok acolo. Puteţi pune titlul: Nicolae Dică, un an şi opt luni la Steaua, 20 de milioane de euro, primăvara europeană în primul mandat, 14 milioane, acum şase milioane acum în al doilea mandat. Dică, 20 de milioane. Cu Nicolae Dică cred că aţi câştigat bani, atunci nu sunt aşa de slab.

N-am simţit acelaşi lucru pe care l-am simţit la început şi de aia am plecat. Rămâne pentru mine. Nu-mi place să merg într-un loc şi după să dau în persoane”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'N-aveți curaj să vă aruncați!' Îngrozitor! Colegele de clasă, prezente la locul sinuciderii celor două...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Mama uneia dintre fetele care s-au sinucis a fost audiată: „Ea era foarte deschisă cu...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Porci vânduţi la poartă. Oferta unui localnic pentru clienţi: "Îl tranşăm în patru şi aia...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Șoferii vor fi amendați automat iar examenul auto va fi mai greu. Schimbări importante ale...
VIDEO - Un bărbat a fost reținut pentru înșelăciune. Ar fi vorba despre un cunoscut...
Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt...
Adina Iuliana Ghervase, “Văduva neagră” de la Iaşi, a ieşit din puşcărie! După ce beată...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Ema Uta, săruturi dezlănțuite în noapte cu un bad boy de oraș. Sunt imaginile sfârșitului...
Descoperire ȘOCANTĂ la Pompeii! Arheologii italieni au fost ULUIȚI după ce au scos...
PUTIN CUTREMURĂ omenirea! Anunţ istoric făcut chiar azi de ţarul Rusiei
Capcana pregătită pentru Putin. Mai sunt doar câteva luni
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Clasă de ardeleni la ora de Română: Elev Pop, spune, te rog, o...