Norvegia nu mai organizează EURO 2020 la handbal feminin. Naţionala României trebuia să joace la Trodenheim, în grupa D / Ce se întâmplă cu meciurile

Norvegia nu mai organizează EURO 2020 la handbal feminin. Naţionala României trebuia să joace la Trodenheim, în grupa D / Ce se întâmplă cu meciurile
Gheorghe Tadici a fost amendat
Publicat: 17/11/2020, 17:05
Actualizat: 17/11/2020, 17:24

Norvegia a anunțat că nu mai poate găzdui Campionatul European de handbal feminin de anul acesta, în urma evaluărilor făcute de autorităţile sanitare norvegiene şi la cerinţa autorităţilor politice. Turneul trebuia să se desfăşoare în Norvegia şi Danemarca, în perioada 3-20 decembrie. 

Naţionala României trebuia să joace în grupa D, la Trodenheim, împotriva Norvegiei, Germaniei şi Poloniei, dar meciurile vor fi mutate în Danemarca, informează Mediafax.

Asociaţia Europeană de Handbal (EHF) s-a întâlnit de mai multe ori, în ultimele zile, cu Asociaţia Norvegiană de Handbal şi Asociaţia Daneză de Handbal, pentru a găsi o soluţie.

Suntem recunoscători pentru spiritul de cooperare şi înţelegerea comună pe care am întâlnit-o printre co-organizatorii noştri din EHF şi DHF. În acelaşi timp, avem durerea că trebuie să recunoaştem că de data aceasta nu a fost posibil să organizăm campionate acasă pentru Norvegia. Am fi fost foarte fericiţi. Am muncit cu speranţa de a ajunge la campionatul din Norvegia. Acum este momentul să acceptăm că nu este posibil, cu liniile directoare care se aplică aici, acasă. Respectăm asta. Am spus de mai multe ori că autorităţile norvegiene sunt campioane mondiale în controlul infecţiilor şi sunt bucuros să repet asta. Asociaţia Norvegiană de Handbal respectă ceea ce decid autorităţile naţionale şi locale. Nu a fost posibil să găzduieşti Campionatele Europene acasă. Acum lucrăm împreună pentru a obţine o soluţie bună cu Danemarca ca unic organizator şi ne concentrăm asupra oportunităţilor care stau într-o astfel de implementare. Desigur, vom urma liniile directoare care se aplică şi în acest context – atât cele stabilite de autorităţile noastre, de EHF, cât şi de Danemarca”,  a declarat preşedintele Asociaţiei Norvegiene de Handbal, Kåre Geir Lio.

Doliu în sportul românesc! A murit Viorica Ionică, portarul cu cele mai multe selecții la echipa națională de handbal feminin

Viorica Ionică, portarul cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa națională de handbal feminin a României, a murit – pe 16 august 2020 – la vârsta de 65 de ani, a anunțat Federația Română de Handbal.

În articolul emoționant intitulat „A decedat Doamna de aur a handbalului românesc, Viorica Ionică”, FRH prezintă cariera handbalistei care a avut 237 de selecții la echipa națională, fiind urmată în acest clasament de Luminița Huțupan.

Drum lin și partide frumoase în Ceruri, alături de toate valorile plecate, Stimată Doamnă!”, a scris FRH.

Potrivit Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, marea sportivă abia împlinise 65 de ani pe 20 iunie și se retrăsese în comuna Dochia, după ieșirea la pensie.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri