Novak Djokovic, în lacrimi în timpul finalei de la US Open. Care a fost motivul | GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 13/09/2021, 13:51

Novak Djokovic (1 ATP) a fost învins duminică seara în finala turneului de Mare Șlem de la US Open de rusul Daniil Medvedev (2 ATP), cu scorul de 4-6, 4-6, 4-6.

Miza finalei era una uriașă pentru Djokovic, pentru că dacă ar fi câștigat titlul, el ar fi devenit deținătorul tuturor titlurilor de Mare Șlem de anul acesta, după ce s-a impus la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, informează Pro Sport.

Cei peste 23.000 de oameni prezenți pe arena Arthur Ashe l-au susținut în permanență pe Djokovic. Printre spectatori s-au numărat și Leonardo DiCaprio și Spike Lee.

Novak Djokovic a plâns spre finalul meciului

În setul al treilea, la scorul de 6-4, 6-4, 5-4 pentru Medvedev, spectatorii s-au ridicat în picioare și au început să îl încurajeze pe Djokovic.

Liderul ATP s-a uitat la ei, a pus mâna la inimă în semn de recunoștință. Imediat, însă, el a izbucnit în plâns și și-a pus prosopul pe cap.

În ciuda încurajărilor din partea publicului, Nole nu a mai putut întoarce meciul, Daniil Medvedev impunându-se cu un triplu 6-4.

Djokovic aproape a izbucnit în plâns și în timpul ceremoniei de premiere. „Dacă cineva merită titlul, ești tu”, i-a spus liderul mondial, la final, lui Medvedev, moment în care a părut că îi vine din nou să plângă.

„Aş vrea să spun că, deşi n-am câştigat meciul, inima îmi este plină de bucurie şi sunt cel mai fericit om în viaţă pentru că voi m-aţi făcut să mă simt foarte special. Mi-aţi atins sufletul. Nu m-am simţit niciodată astfel la New York. Vă iubesc!”, a spus Djokovic după meci.

Doar doi jucători au reușit să câștige cele patru mari trofee puse în joc într-un singur an, este vorba despre americanul Don Budge (în 1938) și australianul Rod Laver (în 1962 și 1969).