Numire surpriză la CSM București. Cine este noul director general

Numire surpriză la CSM București. Cine este noul director general
Publicat: 02/07/2017, 13:09
Actualizat: 05/06/2018, 14:08

„Avem acum la conducerea Clubului Sportiv Municipal București un director cu experiență sportivă de nivel mondial, o sportivă care a fost desemnată în urmă cu câțiva ani ‘cea mai bună atletă din lume’, fiind medaliată în repetate rânduri în cadrul olimpiadelor și totodată deținătoarea unor recorduri mondiale importante. Sub conducerea doamnei Szabo sper ca CSM București să devină punct de reper în sportul românesc și, de ce nu, în sportul mondial”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Gabriela Szabo a fost ministru al al Tineretului si Sportului. În 1999 a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. Absolventa a cursurilor Universității Babeș – Bolyai din Cluj, a urmat cursurile de master ale ANEFS și ale Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, avand si titlul de doctor în educație fizică și sport. În august 2007, Gabriela Szabo a fost aleasă, în timpul congresului de la Osaka, în Comisia feminină a Federației Internaționale de Atletism (IAAF).

Numirea Gabrielei Szabo vine după ce, pe 7 iunie, Primăria Capitalei anunța demiterea lui Alin Petrache de la conducerea clubului, susținând că acesta ar fi intenționat că alocarea a peste jumătate de milion de euro pentru organizarea evenimentului care marcheză 10 ani de existență a clubului.

Alin Petrache a fost numit în funcția de director general la CSM București pe 11 octombrie 2016. Alin Petrache a renunțat la președinția COSR după Jocurile Olimpice de la Rio, dină vara anului trecut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase