Petrolul a încasat 1,2 milioane de euro de la Primăria Ploiești

Petrolul a încasat 1,2 milioane de euro de la Primăria Ploiești
Publicat: 11/07/2013, 18:56
Actualizat: 11/07/2013, 18:56

Primăria Ploiești a virat clubului de fotbal Petrolul Ploiești suma de 1,2 milioane euro din totalul de trei milioane de euro promiși de Consiliul Local Ploiești de la buget, pentru performanțele echipei în acest sezon competițional, transite corespondentul MEDIAFAX.

Autoritățile locale ploieștene au trimis joi, către Trezorerie, ordinul de plată prin care achită clubului de fotbal Petrolul Ploiești suma de 1,2 milioane de euro pentru performanțele obținute de echipă în acest sezon competițional, a declarat Alina Istrătescu, responsabil cu relațiile publice în cadrul Primăriei Ploiești.

Echipa ploieșteană primește acești bani de la bugetul local la o zi după ce a fost învinsă de Steaua București în Supercupa României. Suma virată joi de la bugetul local al municipiului Ploiești clubului de fotbal este prima tranșă și reprezintă doar o parte din totalul de trei milioane de euro pe care autoritățile locale le-au promis clubului de fotbal în situația în care echipa Petrolul obține rezultate deosebite în acest sezon competițional. Pe data de 20 decembrie 2012, Consiliul Local Ploiești a aprobat hotărârea nr. 466, „privind cooperarea municipiului Ploiești cu Asociația comunitară Lupii Galbeni 2012 în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, servicii și proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal susținerea și promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești”.

Prin această hotărâre autoritățile locale au încheiat un contract între municipiul Ploiești și Asociația „Lupii Galbeni”, prin care autoritățile locale își asumă obligația de a asigura sume în cuantum de milioane de euro, în funcție de rezultatele echipei de fotbal, banii urmând a fi asigurați de la bugetul local și achitați jucătorilor echipei și staff-ului (antrenor, masor, medic, asistent, kinetoterapeut, preparator fizic, manager sportiv) cu titlu de salarii, rate contractuale, premii sau sponsorizări. Conform contractului care face parte din hotărârea adoptată de Consiliul Local Ploiești și care este valabil pe o perioadă de cinci ani competiționali începând cu sezonul competițional 2012 – 2013, echipa de fotbal ploieșteană primește un milion de euro de la bugetul local în cazul în care se clasează pe unul din locurile 10 – 6 în Liga I, iar suma crește la două milioane de euro în cazul în care echipa se clasează pe unul din locurile 1 – 5 în Liga I.

Același contract prevede de asemenea acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local în cazul câștigării Cupei României de către echipa ploieșteană, trofeu pe care chipa l-a câștigat. Prin același contract, echipa de fotbal se obligă să utilizeze sumele alocate de la bugetul local exclusiv pentru plata salariilor, ratelor contractuale, premiilor sau sponsorizărilor cuvenite jucătorilor și staff-ului. În urmă cu o lună, primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu a stabilit împreună cu acționarul majoritar al clubului de fotbal, Daniel Capră, ca autoritățile locale să achite până pe data de 10 iulie 1,2 milioane de euro, urmând ca restul de 1,8 milioane euro să fie plătiți în tranșe pe parcursul sezonului competițional 2013-2014.

La acea dată, Bădescu anunța că autoritățile locale nu dispun de întreaga sumă de trei milioane de euro pentru a vira acești bani clubului de fotbal și recunoștea că nu a crezut că echipa va ajunge la performanțele pe care le-a obținut în acest sezon competițional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
TRUCUL pentru cea mai BUUUNĂ bere! E simplu și rapid
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Schimbări spectaculoase ale vremii. Veștile nu sunt deloc bune
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul transmis de Sebastian Dobrincu, după despărțirea de artista Ioana Ignat: ”Învinge durerea”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Harrison Ford, de la dulgher la star de cinema. Meseriașul de la Hollywood