Presa din toată lumea, extaziată: Dacă Moți ar sta lângă tine într-un bar și ți-ar povesti cum a decurs meciul, imediat l-ai întreba dacă nu a băut prea mult

Presa din toată lumea, extaziată: Dacă Moți ar sta lângă tine într-un bar și ți-ar povesti cum a decurs meciul, imediat l-ai întreba dacă nu a băut prea mult
Publicat: 28/08/2014, 19:34
Actualizat: 28/09/2018, 02:59

„Îl vedeți pe acest fotbalist? A făcut un miracol în Bulgaria”, au scris portughezii de la Espresso, prezentând imagini cu Moți de la meciul de miercuri seară. „Miracole doar la Fatima? Nu, se întâmplă și în Bulgaria, o fostă campioană a Europei (Steaua București) a fost eliminată din Liga UEFA a milionarilor. (…) Primul la loviturile de departajare a fost Moți al nostru pentru Ludogoreț. A pornit hotărât, a înscris și nu s-a oprit din alergare până în poartă, pentru că trebuia de atunci să apere în locul colegului său eliminat. La primul penalti al adversarilor nu a reușit să apere, iar la al doilea a avut o intervenție spectaculoasă. O intervenție de finețe tehnică, care l-a lăsat cu gura deschisă chiar și pe colegul eliminat”, menționează Espresso.

„Ludogoreț nu a avut portar la penaltiuri! Și a câștigat!”, a titrat Mais Futebol. „Este o poveste unică și îl are ca erou pe Cosmin Moți. Fundașul central al lui Ludogoreț a fost în poartă la loviturile de departajare la meciul cu Steaua și și-a calificat echipa în grupele LC. Moți a arătat curaj asumându-și responsabilitatea de a executa prima lovitură de departajare. Nu a tremurat! Apoi, în poartă, a parat două penaltiuri și a devenit eroul serii”, scrie jurnalul portughez.

The Wall Street Journal scrie că că în cazul în care românul ar povesti într-un bar ce a făcut, toată lumea ar crede că e beat. „Dacă Cosmin Moți ar sta lângă tine într-un bar și ți-ar povesti cum a decurs meciul său din această săptămână, imediat l-ai întreba dacă nu a băut prea mult. Dar oricât de înflorit, improbabil și de-a dreptul nebunesc ar suna, totul s-a întâmplat miercuri noapte în Razgrad (n.r. – Sofia), Bulgaria – orașul unde probabil Moți nu va mai trebui să-și cumpere de băut vreodată. Însă, în final, a venit momentul real. Știind că o minge apărată ar trimite pe Ludogoreț între cele mai bune 32 de echipe ale sezonului, el a dansat în jurul liniei, încercând să-l distragă pe jucătorul român. Moți a ghicit corect și a sărit în dreapta sa reușind chiar să rețină mingea trimisă de Cornel Râpă. Totuși, pentru Ludogoreț este și o veste proastă: în faza grupelor nu vor fi penaltiuri”, a scris editorialistul The Wall Street Journal, Joshua Robinson.

Skysports.com l-a catalogat pe Cosmin Moți ca „portar de urgență”, în timp ce Fox Sports susține că Ludogoreț este Cenușăreasa Ligii Campionilor. „Eroul intră în poartă și salvează ziua pentru Cenușăreasa Ligii Campionilor. O echipă cenușăreasă și o performanță incredibilă au acaparat acțiunea de miercuri din Liga Campionilor. Moți a înscris o dată având mănușile pe mâini și a salvat două penaltiuri pentru a elimina pe Steaua, o fostă campioană a Europei, și a accede în premieră în faza grupelor”, a notat Fox Sports.

Site-ul postului de televiziune CNN este de părere că performanța lui Moți este de basm. „Moți oferă un basm lui Ludogoreț. Este un basm al fotbalului, iar până și despre scenariștii de la Hollywood s-ar crede că au întins limitele credibilității. Dar într-un stadion dezafectat din Nord-Estul Bulgariei, visul de Liga Campionilor al unui club european a devenit realitate miercuri noapte. Dezastrul a lovit când portarul Vladislav Stoianov a fost eliminat, dar apoi fundașul român Cosmin Moți a luat mănușile și și-a ghidat echipa sigur la loviturile de departajare. Acum se pare că portarul obișnuit al lui Ludogoreț se confruntă cu o concurență pentru a-și recâștiga postul de titular al clubului”, au mai scris americanii de la cnn.com.

Germanii de la Kicker susțin că Moți a fost magic. „Magicul Moți. Jucătorul de câmp apără două penaltiuri. Cupele europene dezvăluie eroi uneori chiar și Liga Campionilor”, a adăugat Kicker.

Tabloidul german Bild îl compară pe Moți cu o pisică datorită salturilor efectuate la loviturile de departajare. „Senzație în Liga Campionilor. Jucătorul de câmp devine ucigașul de la penaltiuri. Ceea ce părea un meci plictisitor între Ludogoreț și Steaua, a devenit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria Ligii Campionilor. Pentru că un jucător de câmp intră în poartă la loviturile de departajare și devine erou. Pîrvulescu s-a îndreptat spre minge, a plasat balonul, dar nu și pentru pisica Moți. El a sărit în colț și a respins mingea – nebunie! Râpă trebuie să înscrie, altfel Steaua e afară. Problema: în poartă este ucigașul de penaltiuri Moți. Românul devine erou. El a ghicit colțul, a apărat și mai mult decât atât a reținut mingea. Bulgarii își sărbătoresc jucătorul, iar Liga Campionilor are un nou erou”, a conchis Bild, în ediția electronică.

Ziarul Marca susține că Moți este noul super-erou al fotbalului. „Un nou super-erou al fotbalului s-a născut în Sofia. Cosmin Moți a fost surprinzătorul om al meciului în meciul dintre Ludogoreț și Steaua. Și nu pentru că și-a folosit picioarele. Jucătorul s-a oferit voluntar să stea în poartă după ce portarul a fost eliminat în ultimul minut. Coechipierii săi s-au temut de ce era mai rău, dar nu le-a venit să creadă când Moți a salvat două penaltiuri”, au scris spaniolii de la Marca.

Mundo Deportivo notează că românul Cosmin Moți și-a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor. „Numele lui este Cosmin Moți și este noul idol de la Ludogoreț. Fundașul român în vârstă de 29 de ani și-a calificat miercuri echipa în premieră în grupele Ligii Campionilor, parând două lovituri de departajare la meciul cu Steaua. (…) Moți a devenit eroul meciului. Mai întâi a transformat primul penalti pentru echipa sa. Cu siguranță se gândea că ce era mai ușor a trecut, dar mai avea o serie întreagă pentru a face istorie. A încercat să îi perturbe pe adversari «dansând» și agitându-și brațele. La prima lovitură această strategie nu a avut succes. Chiar și așa, a fost foarte aproape de a para, ghicind traiectoria balonului. La al doilea penalti a venit surpriza. Fundașul român s-a aruncat pe partea dreaptă și a parat șutul lui Pârvulescu. La a șaptea lovitură de departajare Moți a intrat în istorie. Portarul improvizat a parat șutul lui Râpă”, a menționat Mundo Deportivo, adăugând că pentru Moți bucuria a fost dublă, având în vedere și faptul că este fost jucător al echipei Dinamo, eterna rivală a Stelei.

„Moți, eroul neașteptat”, a titrat cotidianul El Pais. „Cosmin Moți, în vârstă de 29 de ani, își va aminti mereu acea seară de 27 august. Fundașul central al echipei bulgare Ludogoreț a parat două penaltiuri ale Stelei, la loviturile de departajare. (…) Gestul lui Stoianov, care a dus la eliminarea portarului, l-a propulsat pe Moți ca vedetă a serii. Ludogoreț, campioana Bulgariei în sezonul trecut, nu mai ajunsese niciodată în grupele Ligii Campionilor. Moți, cu mănușile sale de aur, a făcut istorie”, a notat El Pais.

„Cosmin Moți erou. Fundașul a parat două penalituri”, a notat Gazzetta dello Sport. „Am avut un erou la noi și nu știam asta. Cosmin Moți a jucat cinci luni la Siena, în perioada 1 septembrie 2008 – 2 februarie 2009. (…) În seara în care bulgarii au acces pentru prima dată în grupele LC, istoria a fost scrisă de românul care și-a pus mănușile, a intrat în poartă și a parat două lovituri de departajare care au eliminat-o pe Steaua București”, scrie jurnalul italian.

Elvețienii de la 20minutes.ch scriu de asemenea că Moți și-a calificat echipa în premieră în grupele Ligii Campionilor. „Seara halucinantă a lui Cosmin Moți. Fotbalul este astfel făcut încât uneori devine total nebunesc. Echipa bulgară pierduse prima manșă cu scorul de 0-1, la București, în urmă cu opt zile. Miercuri seară, la retur, a fost nevoie de o înlănțuire de miracole pentru ca Ludogoreț ajungă pentru prima dată în cea mai prestigioasă competiție intercluburi europeană. Bulgarii eu egalat în ultimul minut. Spectatorii de pe stadionul Vasil Levski au vibrat, dar încă nu văzuseră nimic. Cu un minut înainte de finalul prelungirilor, portarul Vladislav Stoianov a fost eliminat. Pentru că antrenorul făcuse deja cele trei schimbări, fundașul Cosmin Moți a fost cel care și-a pus mănușile pentru ultimele momente de joc și loviturile de departajare. Moți avea să reușească ceea ce era de neconceput. Nu numai că a transformat prima lovitură de departajare, dar a și apărat două penaltiuri executate de steliști”, menționează sursa citată.

„Fundaș, iar apoi portar, el devine eroul echipei sale”, a titrat cotidianul francez Le Figaro. „Seară de neuitat pentru jucătorii de la Ludogoreț. Această echipă bulgară nu foarte cunoscută a reușit să se califice în grupele Ligii Campionilor trecând de Steaua București și după un scenariu dintre cele mai nebune, al cărui erou se numește Cosmin Moți. Numele nu vă spune nimic, acest fundaș central în vârstă de 29 de ani, selecționat de mai multe ori în echipa României, era un necunoscut pentur marele public până miercuri seară. După această seară nebună, el a devenit un erou al cărui imagine face joi turul Europei. Cosmin Moți a apărat două penaltiuri și și-a trimis echipa pentru prima dată în grupele LC. De neuitat”, notează Le Figaro.

„Minunea Cosmin Moți la meciul dintre Steaua și Ludogoreț”, a scris și cotidianul turc Milliyet, adăugând că la partida de miercuri s-a scris istorie: „Fundașul Cosmin Moți a parat două penaltiuri și și-a dus echipa în grupe”.

„Ca din filme: a parat două penaltiuri și și-a dus echipa în grupele Ligii Campionilor”, au notat argentinienii de la infobae.com. „Pe stadionul Vasil Levski din Sofia, Ludogoreț Razgrad a înregistrat cea mai mare performanță din istoria sa datorită fundașului Cosmin Moți, fost component al echipei Dinamo București. Românul a devenit erou pentru bulgari și călău pentru Steaua București, apărând două penaltiuri și ducându-și echipa în grupele LC”, scrie site-ul argentinian.

Terra Peru îl califică de asemenea pe Moți drept eroul serii de miercuri, subliniind că datorită intervențiilor românului echipa Ludogoreț s-a calificat în grupe.

„Fundașul Moți, de la Ludogoreț, a strălucit într-un mod diferit în Liga Campionilor: a intrat în poartă și a parat două lovituri de departajare, calificându-și echipa în faza grupelor”, notează și Terra Brasil, în timp ce O Globo scrie că fundașul român a fost „un erou neașteptat”.

Echipa Steaua a ratat, miercuri, calificarea în grupele Ligii Campionilor, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formației bulgare Ludogoreț Razgrad apărând fostul fundaș dinamovist Cosmin Moți, care a parat două penaltiuri și a înscris un gol de la 11 metri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata