Propunerea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, pentru postul de selecționer: „Trebuie să ştim exact ce antrenor va avea echipa naţională a României”

Publicat: 27/09/2022, 23:58

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a spus că va propune ca Edi Iordănescu să continue ca selecţioner al echipei naţionale a României. Conducătorul FRF înaintează „oferta”, deși antrenorul nu şi-a atins obiectivul în Liga Naţiunilor, iar selecționata noastră a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor.

Naţionala României a învins Bosnia-Herţegovina, 4-1, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.

Urmează tragerea la sorți pentru EURO 2024, în octombrie, iar Comisia Tehnică a FRF va valida vineri selecționerul. Din câte se pare, Edi Iordănescu va continua pe banca tehnică a naționalei.

Propunerea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, pentru postul de selecționer: „Trebuie să ştim exact ce antrenor va avea echipa naţională a României”

Obiectivul inițial al lui Edi Iordănescu era situarea pe primele locuri ale grupei în Liga Naţiunilor, dar selecționata noastră a fost ultima.

România e în urna a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024.

„Urmează la finalul acestei săptămâni, mai precis vineri, o şedinţă a Comisiei Tehnice, după care raportul acesteia va fi validat de Comitetul Executiv la începutul săptămânii viitoare. Astfel încât la tragerea la sorţi (n.r. – a preliminariilor EURO 2024) să ştim exact ce antrenor va avea echipa naţională a României. Eu pot să vă spun care e propunerea mea. Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. În momentul de faţă avem o singură variantă. Nu ştim ce se va întâmpla în Comisia Tehnică sau în Comitetul Executiv. Eu am spus care e propunerea pe care o voi susţine.

Dacă selecţionerul nu ar fi crezut că poate scoate maximum din aceşti jucători şi că poate duce naţionala la următorul turneu final, cu siguranţă nu ar fi fost o propunere cu care să mergem mai departe. Eu nu am avut nicio discuţie cu Edi în care el să nu continue să spere, să muncească, să aspire la maximum”, a declarat Răzvan Burleanu.

Acesta a fost contractul propus tuturor selecţionerilor cu care s-a discutat la vremea respectivă. Cu domnul Boloni nu am ajuns în această situaţie. Dacă lucrurile arătau cum arată azi, indiferent de numele selecţionerului aceeaşi ar fi fost propunerea noastră ca administraţie, de stabilitate în ceea ce priveşte următoarea campanie de calificare. După al doilea meci cu Muntenegru a fost momentul când ne-am gândit că obiectivul nu poate fi atins. Dacă am face o analiză corectă a grupei, am avut cel puţin o echipă mai bună decât noi, dar, în acelaşi timp, nu meritam să fim sub Muntenegru. Din păcate am pierdut 6 puncte în dubla cu Muntenegru şi acolo s-a pierdut totul – Răzvan Burleanu

Șeful federației a mai precizat: „Dacă jucătorii vor înţelege că avem nevoie de determinare, de ambiţie şi că putem mai mult decât ce am arătat până azi, pentru a putea avea constanţă în următoarele meciuri, atunci cu siguranţă locul nostru ar trebui să fie la următorul Campionat European. Obiectivul este să ne calificăm la următorul turneu final”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare