Rada spune că nu s-a văzut nicio diferență între o echipă „care se lăfăie în bani” și una săracă

Rada spune că nu s-a văzut nicio diferență între o echipă care se lăfăie în bani și una săracă
Publicat: 15/04/2013, 09:48
Actualizat: 25/06/2013, 15:47

Tehnicianul formației Rapid, Marian Rada, a declarat, duminică seară, după remiza cu Steaua, scor 1-1, că pe teren nu s-a văzut nicio diferență între o echipă „care se lăfăie în bani” și una „care trăiește de pe o zi pe alta”.

„A fost un meci tensionat și în teren și în tribună, dar un meci pe care noi l-am jucat bine. Poate sunt subiectiv, dar cred că meritam să câștigăm. Dacă nu era acel gol norocos al adversarilor aș fi avut o seară mai plăcută. Eu sunt foarte trist pentru că noi am pregătit foarte bine meciul și chiar voiam să câștigăm. Iată că în această situație delicată în care suntem am obținut 12 puncte și toți cei care ne vedeau retrogradați s-au înșelat. S-a văzut vreo diferență între o echipă care se lăfăie în bani și una care trăiește de pe o zi pe alta? Eu zic că nu a fost nicio diferență”, a spus Rada.

Întrebat dacă suporterii Rapidului au fost provocați, el a răspuns: „E clar. Membrii comisiilor de la Ligă trebuie să analizeze de la început totul, de unde au pornit aceste incidente, de la provocări. Pentru că suporterii noștri atunci când sunt provocați reacționează. Nu vreau să vorbesc, parcă era unul dintre manageri pe teren. Cred că n-avea scaun în grădină și s-a gândit să ia unul, l-am văzut cu un scaun. Totul a pornit de la declarațiile de dinainte de meci, au spus că ei au informații că o să intre lumea pe teren să îi bată”.

Rada a menționat că îl felicită pe jucătorul stelist Alexandru Bourceanu pentru că a vrut ca meciul să continue, după întrerupere. „A fost singurul care a vrut să continue meciul, n-a vrut să aibă acea pată neagră pe care a avut-o un alt jucător al Stelei, Lovin. Bourceanu e un altfel de caracter în comparație cu Lovin”, a precizat el.

Marian Rada a vorbit și despre Chiricheș, jucător care a fost lovit de un obiect mic aruncat din tribune: „Chiricheș a continuat meciul, se mai întâmplă și în străinătate ca unii jucători să fie loviți din tribună, dar nu poți ca din cauza gestului necugetat al unui suporter să nu mai joci fotbal”.

Echipele Rapid și Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giulești – Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât și spre final. Golurile au fost marcate de Herea ‘9 pentru Rapid și Bourceanu ’81 pentru Steaua.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor și artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a și peluza a doua. În jur de șase torțe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colțescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin stația de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii și torțe în teren pentru că FC Rapid riscă sancțiuni.

Și la începutul reprizei secunde s-au aprins torțe și fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundașul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheș a căzut lovit de un obiect mic. În direcția managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Colțescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii și oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare și le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului. Jucătorii steliști și managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicați de jucătorii și oficialii rapidiști. Imediat după marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a ieșit de pe banca de rezerve și a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii