Războiul lui Hagi cu FRF continuă: Kovacs l-a pus pe Ianis să-i care costumul, umilință mai mare nu există

Războiul lui Hagi cu FRF continuă: Kovacs l-a pus pe Ianis să-i care costumul, umilință mai mare nu există
Publicat: 01/04/2015, 15:18

Hagi a declarat că evenimentul s-a întâmplat la întoarcerea din turneul de calificare la Turul de Elită, care a avut loc în Andorra, în toamna anului trecut.

„Acum două zile, Ianis mi-a mai zis un lucru care m-a lăsat mască. După turneul de calificări din Andorra, în aeroport a fost chemat de Florin Răducioiu, pentru că domnul Kovacs a chemat căpitanul de echipă și i-a zis foarte simplu, în față, «ăsta e costumul, mi-l cari până în România». Mai mare umilință nu există. Eu nu mi-am educat copilul să-mi care nici mie costumul, servieta sau orice lucru personal. El poate să care tot echipamentul (n.r. – sportiv), ca și mine, dar nu-i poate căra costumul domnul Kovacs până în România. Nu poate să aibă grijă de lucrurile personale ale dânsului. Nu am știut de acest lucru când am scris scrisoarea. I-am zis lui Ianis cum de a acceptat acest lucru, cum de a acceptat? Și copilul mi-a zis «Păi, dacă m-a rugat mister, ce să fac?». Eu i-am spus că trebuia să-i zică că are o altă educație, că nu poartă lucrurile altcuiva. Vă dați seama la ce umilință s-a ajuns. E martor Răducioiu, care era antrenor”, a declarat Hagi.

Tehnicianul a precizat că actualul antrenor al lotului național U17, Bogdan Vintilă, și Zoltan Kovacs i-au spus fiului său că nu va fi introdus în teren din cauza presiunii: „Mai mult, și Vintilă și domnul Kovacs s-au dus la Ianis și i-au spus că e o presiune mare și că nu pot să-l bage. Și copilul a spus «Ce presiune?». Vă dați seama unde s-a ajuns? Nu mai știau ce să-i zică ca să nu joace. E o conicidență că pe el îl cheamă Hagi. Obișnuiți-vă cu presiunea, el s-a obișnuit. Și s-au mai întâmplat lucruri la U17. Întrebați-l pe Motreanu unde s-a dus și de ce nu a mai fost convocat. Lui Grecu de la mine i s-a spus că nu e pregătit bine fizic. A venit acasă, și-a luat valizele că el pleacă la Pitești. Plângea. Stă o săptămână la Pitești, nu se antrenează, se accidentează unul și-l cheamă pe Grecu. Și ce credeți, joacă titular. Păi unde s-a pregătit, în casă? Vedeți cum stau lucrurile. Lui Bogdan Vintilă îi spun doar atât, că ei, jucătorii l-au dus pe el la turneul final și nu el pe ei. Iar copilul nu o să te uite niciodată. A fost colaborator de-al meu, mă știe, dar trebuie să-i spun lucrul ăsta”.

Patronul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, i-a cerut, luni, președintelului Comisiei Tehnice a FRF, Anghel Iordănescu, să-l demită pe coordonatorul loturilor naționale de juniori, Zoltan Kovacs, care „i-a jignit și umilit” pe jucătorii săi Florin Coman, Carlo Casap și Ianis Hagi, de la naționala U17.

Într-o scrisoare deschisă adresată selecționerului Anghel Iordănescu, remisă agenției MEDIAFAX, Gheoghe Hagi afirmă că jucătorii echipei FC Viitorul au fost jigniți de către Kovacs în timpul stagiului din Olanda.

„(Ei – n.r.) au fost jigniți și umiliți de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naționale de juniori, atât la ședința tehnică, cât și pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia. Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (ești un nimic, ești un zero)”, se arată în scrisoarea semnată de Hagi.

El consideră că jignirile adresate jucătorilor naționalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora și la rezultatele negative obținute la turneul de elită din Anglia.

În replică, Zoltan Kovacs a declarat, luni, că nu fostul internațional decide ce va face în continuare. Întrebat la Digi Sport dacă intenționează să demisioneze, așa cum i-a cerut Hagi, Kovacs a răspuns: „Îl respect pe domnul Hagi, dar el nu va decide ce voi face. Știu ce am de făcut. Ca director sportiv voi face tot ce pot mai bine pentru fotbalul românesc.”

Oficialul a negat faptul că i-ar fi spus lui Ianis Hagi că este „zero”. „Nu am spus «zero». Când am spus «nimic», m-ar referit că nu au făcut nimic pe teren. I-am spus lui Ianis că numele lui nu este important pentru mine. Băiatul este important. I-am spus că este într-un moment de cotitură al carierei. Am corectat și alți jucători. Uneori cu blândețe, alteori mai dur. Nu știți cum am vorbit la ședințele tehnice, în comisiile tehnice, cât de dur am fost. Dacă nu lucrăm puternic la nivelul mentalității, nu o să ajungem nicăieri”, a spus Kovacs.

Reprezentativa under 17 a României a pierdut toate cele trei meciuri disputate la Turul de Elită care a avut loc în Marea Britanie: 1-2, cu selecționata similară a Angliei, 0-2 cu Norvegia și 0-3 cu Slovenia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Viața la bloc. Regulile pentru șefii asociațiilor de proprietari cel mai des încălcate
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 69 de ani de la moartea lui George Enescu, un geniu al muzicii