Răzvan Burleanu a plâns după calificarea României la EURO 2024! Ce spune despre tricolori, mandatul lui Edi Iordănescu și primele de obiectiv

Publicat: 19/11/2023, 16:08

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea naţionalei din Ungaria, după meciul cu Israel, scor 2-1, că vrea ca actuala generație a tricolorilor să devină cea mai bună a noastră din ultimii 20 de ani.

Burleanu a plâns de bucurie după ce naționala s-a calificat la EURO 2024. România a învins Israel, 2-1, pe Pancho Arena din Felcsut, Ungaria, în penultimul meci din Grupa I a preliminariilor.

Prima repezentativă nu a mai fost de opt ani la un European, din 2016. Tricolorii s-au mai calificat la turneul final din 1984, 1996, 2000 și 2008.

Răzvan Burleanu a plâns după calificarea României la EURO 2024! Ce spune despre tricolori, mandatul lui Edi Iordănescu și primele de obiectiv. „Situaţia financiară nu a reprezenta niciodată un subiect fierbinte”

România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei, de la ora 21:45.

„Au fost şapte ani de sacrificii, de eforturi, în care poate uneori am fost prea aspru criticaţi, dar criticile ne-au ajutat foarte mult. Le mulţumim suporterilor că au avut răbdare şi încredere în tot acest proiect şi familiei fotbalului românesc, care s-au conectat la această strategie şi viziune. Indiferent pe ce loc terminăm în grupă, va urma o perioadă intensă de pregătiri, încât să avem această capacitate să trecem la o etapă următoare. Nu suntem mulţumiţi doar cu această calificare, ne dorim ca această generaţie să fie cea mai bună din ultimii 20 de ani şi trebuie să credem în asta. Şi pentru asta trebuie să muncim de zi în lunile următoare şi veţi vedea acest lucru la nivelul fiecărui jucător. În ciuda faptului că nu avem rezultate sportive la nivelul cluburilor, această performanţă a echipei naţionale confirmă că fotbalul românesc este pe un trend pozitiv, fiindcă în ultimii nouă ani înregistrăm cea mai mare creştere de participare în ceea ce priveşte numărul copiilor care joacă fotbal”, a spus Răzvan Burleanu.

Ce a mai spus Răzvan Burleanu:

despre Edi Iordănescu: „Edi Iordănescu a avut o contribuţie importantă în ceea ce priveşte o cultură a performanţei la nivelul primei reprezentative, care a produs o reacţie la nivelul jucătorilor, pe care am văzut-o transformată în ceea ce numim o familie, o coeziune, un spirit al grupului. Şi asta s-a concretizat pentru dorinţă unică de a reuşi împreună acesta a fost elementul diferenţiator în această campanie. L-am felicitat că a avut capacitatea ca, alături de noi în toată această perioadă de timp, să treacă prin aceste eforturi sacrificii care nu au fost uşoare nici pentru el. Pentru un selecţioner să continue după o campanie în care nu ne-am îndeplinit obiectivul din Liga Naţiunilor înseamnă un act mare de curaj, dar şi de responsabilitate. El a conştientizat că suntem pe un drum bun şi că avem nevoie doar de puţină răbdare”.

despre calificarea la EURO 2024: „În primul rând, cred că ar trebui să începem cu povestea din timpul meciului şi apoi de după meci. Şi ca să fiu într-un moment de sinceritate cu dumneavoastră, v-am spus că sunt foarte încrezător şi acest mesaj a venit de foarte multe ori şi din partea staffului tehnic, ceea ce contează foarte mult, fiindcă nu poţi să spui decât ceea ce crezi. După care, imediat după meci, iar ca să fiu într-un moment de sinceritate, meciul a fost trăit la cea mai mare intensitate. Nu cred că am mai trăit, cel puţin eu, un meci la o asemenea intensitate. După meci, am plâns. Am plâns de bucurie, şi pot să vă împărtăşesc că este a doua oară în viaţa mea când plâng de bucurie. Prima dată am plâns când fetiţa mea s-a născut, acum trei ani şi jumătate. Iar aseară am plâns din nou de bucurie, fiindcă pur şi simplu ce s-a întâmplat este o consecinţă a tuturor lucrurilor pe care le-am văzut de foarte multe ori în ultimii 7 ani. Ceea ce e mai frumos este că această victorie nu este una întâmplătoare”.

despre națională: „Încrederea a fost la un nivel foarte înalt în cee ace priveşte stafful tehnic şi pe jucători şi am simţit aceeaşi încredere din partea suporterilor români. Iar lucrurile acestea ne-au ajutat să fim neînvinşi în această campanie de calificare şi să fim calificaţi cu un meci înaintea finalizării acestei campanii. De aceea este o călătorie extrem de frumoasă. De aceea mi-aş dori ca această călătorie să fie o sursă de inspiraţie pentru ca un număr cât mai mare de copii să se apuce de fotbal, pentru ca tinerii români să-şi asume funcţii de conducere, responsabilităţi, fie în mediul public sau privat. Ne dorim ca această calificare să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga societate, pentru noi toţi, pentru că nu este doar o victorie a acestei generaţii de eroi aşa cum am numit-o, şi care abia de acum va arăta ceea ce poate”.

despre mandatul lui Edi Iordănescu: „Cu siguranţă în lunile următoare şi eu şi selecţionerul vă vom spune exact ceea ce urmează. Ca manager în momentul în care susţii un selecţioner care nu are succes în ceea ce priveşte rezultatele sportive, şi în ciuda opiniei publice la vremea respectivă, şi acel selecţioner demonstrează această încredere, care pur şi simplu se bazează pe realităţi pe care le vedeam şi discuţii cu jucătorii, şi au continuat cu acest selecţioner, cu siguranţă, opinia noastră, a Federaţiei Române de Fotbal, este că ne-am dori să păstrăm aceeaşi coeziune pe care o avem astăzi la cel mai înalt nivel între stafful tehnic şi jucătorii noştri. Toţi selecţionerii care au fost alături de noi în ultimii şapte ani au contribuţie la această calificare”.

despre prime: „Situaţia financiară nu a reprezenta niciodată un subiect fierbinte în toată această perioadă de timp. Federaţia a fost în cea mai bună stabilitate financiară. Şi cu siguranţă primele vor fi plătite la timp”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului