„Regina Europei” la drift a cântat IMNUL României la gala cu 1.000 de invitați

Publicat: 18/12/2023, 21:32
Actualizat: 18/12/2023, 22:21

În deschiderea evenimentului de final de an organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, Alice, Sara și Sorin Ene au urcat pe scenă și au cântat „Deșteaptă-te, române!”. Gala a fost una grandioasă, cu 1.000 de invitați.

Federația Română de Automobilism Sportiv și-a premiat cei mai buni piloți din 2023 printr-un eveniment grandios.

„Suntem peste 1000 prezenți în sală, sportivii care sunt premiați sunt în jur de 600 și vor lua peste 1000 de premii. În 2023 am depășit bariera lui 1000, 1000 de oameni în sala de festivități și 1000 de premii”, a declarat Norris Măgeanu, președinte Federația Română de Automobilism Sportiv.

„Regina Europei” la drift a cântat imnul României la gala cu 1000 de invitați

Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, a dezvăluit că pentru acest eveniment toată lumea din federație a muncit foarte mult. Norris a explicat și de ce la fiecare Gală de final de an, dress codu-ul este black tie: „Este o ținută de gală pe care am impus-o în ultimii ani și care mi se pare că e ținuta cea mai propice și nimerită pentru acest tip de eveniment. Pentru toți este o întâlnire un pic altfel, noi suntem obișnuiți în combinezoanele de cursă, cu căști pe urechi, aici este altceva suntem aceeași dar cumva ținuta ne schimbă”, a mai spus Norris Măgeanu.

La Gala de la Politehnică, Alice și Sorin Ene au arătat că știu să și cânte, nu doar să piloteze mașinile de drift! Îmbrăcați în costume populare, „Regina Europei” la drift împreună cu tatăl și sora ei mai mică, au cântat Imnul României. „A foarte bine. Înainte să intru pe scenă, sinceră să fiu, mai aveam puțin și plângeam, mai ales când am auzit prezentarea. Până la urmă, totul a ieșit foarte bine”, a spus Alice Ene, campioană europeană la drift.

Mezina familiei, Sara poveștește că nu a mai trăit asemenea momente: „Înainte să intru pe scenă mi s-au muiat mâinile și picioarele și am început să am emoții foarte mari. Mi-a bătut inima din ce în ce mai tare, dar după a fost bine”.

„Emoțiile ca și descriere nu reprezintă nimic, au fost alte sentimente și trăiri care au creat o încărcătură senzațională. A fost o presiune fantastică, este un moment unic în viața unui om să interpretează imnul țării sale”, a declarat și Sorin Ene, pilot de drift.

De la combinezoane, la costume și rochii de seară

Dress code-ul evenimentului a fost black tie, și a fost respectat de toți cei prezenți. Doamnele au purtat rochii elegante, lungi și strălucitoare, iar domnii costume negre la care și-au asortat papioane și cravate.

Campioni europeni la juniori în 2023, frații Norbert și Francesca Maior au venit cu mare plăcere la Gala Campionilor.

„A fost un an emblematic și acum ne bucurăm de atmosfera de aici. Este o atmosferă festivă, se simte în aer și faptul că vin sărbătorile este o atmosferă superbă. Ne bucurăm de acest eveniment și ne amintim ce a însemnat 2023 pentru noi”, a precizat și Norbert Maior, campion european de raliuri la juniori.

Sora lui, Francesca a fost extrem de elegantă într-o rochie lungă.

„Mă bucur să fiu și în această rochie dar cu siguranță mă simt mai confortabil în combinezoul de copilot. Purtăm aceste rochii doar o dată sau de două ori pe an, noi suntem mai mult în mașina de curse, cu hainele noastre speciale” -Francesca Mior, campioană europeană de raluri la juniori.

Și Natalia Jocsak, pilot de drift, a recunoscut că nu se îmbracă elegant de multe ori pe an: „Destul de rar, nu este stilul meu, dar sunt o fată, cel mai des mă îmbrac așa la evenimente, zile de naștere, nunți”.

Domnic Marcu, cel care conduce o Tesla electrică în Campionatul de Viteză în coastă, a avut un an 2023 extraordinar. Dominc este și instructor de ski la Azuga. „Anul acesta sezonul a început mai devreme. Și eu am început activitatea la pârtie, așa că voi fi prins până la primăvară cu pârtia, iar după, din nou la volan. Voi merge un sezon complet”, a anunțat și Dominic Marcu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Și în acest an, la Gala FRAS, kartingul electric a fost reprezentat cu cinste de micuții sportivi care au câștigat premii și trofee, iar Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România a fost cel mai fericit. „Am câștigat nu mai puțin de 26 de cupe, este foarte important pentru mine că în sfârșit, ușor, ușor, viitorul este electric, sloganul nostru de acum 5 ani se dovedește din ce în ce mai prețuit în momentele acestea”, a spus Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

Micuții de la karting electric au fost premiați de Irina Deleanu, șefa gimnasticii ritmice din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică