REPUBLICA MOLDOVA. Un fotbalist de 13 ani va semna cu FC Barcelona. Coechipierii l-au supranumit ”Mașina”

Redactor:
Florentina Dinu
REPUBLICA MOLDOVA. Un fotbalist de 13 ani va semna cu FC Barcelona. Coechipierii l-au supranumit ”Mașina”

Fotbalistul din Republica Moldova, Leo Saca (13 ani), originar din Ialoveni, va semna săptămâna viitoare un contract cu Academia FC Barcelona.

”Am primit contractul la mână, ca să-l studiem și să-l semnăm. Are 16 pagini. L-am citit cu atenție și săptămâna viitoare mergem la clubul catalan să semnăm înțelegerea. După vârsta de 16 ani, suma de reziliere a contractului va fi de 1,2 milioane de euro. După 18 ani, în cazul în care vom semna prelungirea înțelegerii, suma ar urma să fie una care pornește de la 6 milioane de euro”, spune Lilian Saca, tatăl jucătorului, transmite Moldpres.

Tânărul jucător va avea un salariu de 8 mii de euro pe an.

Clubul va investi alte 150 mii de euro anual în creșterea jucătorului: transport, cazare, masă și echipament.

Tatăl fotbalistului spune că a investit foarte mult în visul de a-și vedea fiul celebru – circa 4 mii de euro lunar timp de 4 ani.

O parte din bani i-a câștigat din canalul de pe youtube, care într-un an de zile a ajuns să aibă 124 mii de abonați.

”Am câștigat 17 mii de euro de pe canalul youtube al lui Leo. Nu a fost simplu. Am făcut cursuri speciale pentru a putea să dezvolt acest canal. Acum numărul vizitatorilor crește vertiginos.Dar acesta nu a fost singurul nostru venit. Am deschis la Barcelona o mică afacere, un salon de frumusețe, pe care îl administrează mama lui Leo”, a povestit Lilian Saca, care a părăsit împreună cu familia Moldova în urmă cu 4 ani, după ce a trimis un email și fiul său a fost acceptat la Școala Barcelona.

”Atunci nu știam care este diferența dintre o Școală și o Academie. În Spania, Școala de fotbal nu-ți oferă nimic, în afară de jocuri în weekend.

Trebuie singur să-ți plătești antrenamentele, echipamentul, tot. Școala FC Barcelona are 500 de copii, împărțiți în echipe, care participă doar la turnee internaționale, nu însă și în campionat.

Ne-am bucurat enorm când ne-au acceptat, dar abia când am ajuns la Barcelona am înțeles diferența. Noi visam la Academie, acolo unde vom ajunge acum, abia peste 4 ani de muncă”, remarcă tatăl jucătorului, originar din Mileștii Mici, Ialoveni.

În acești 4 ani, Leo Saca a reușit să devină campion în a doua ligă valorică a fotbalului juvenil spaniol, jucând ulterior la echipele Damm și Espanyol în elita fotbalului de cadeți din Spania.

Vara aceasta a primit ofertă de la FC Barcelona, după ce și Atletico Madrid l-a invitat. Leo cu familia au ales Barca.

”La noi, în Moldova, nu este concurență la copii. Asta e problema. În Spania sunt 16 mii de copii care joacă in campionat la nivel de cadeți”, afirmă Lilian Saca.

Leo Saca este stângaci, joacă mijlocaș, are o tehnică foarte bună, este extrem de modest, fapt pentru care este apreciat mult la Barcelona.

Coechipierii l-au supranumit ”Mașina”, pentru că e înalt și bine clădit fizic. Primii pași în fotbal i-a făcut la școala Zimbru.

Inchide