România, meci pierdut categoric la baschet masculin contra Portugaliei! Urmează Bulgaria duminică seara

România, meci pierdut categoric la baschet masculin contra Portugaliei! Urmează Bulgaria duminică seara
Publicat: 26/08/2022, 10:39
Actualizat: 26/08/2022, 10:39

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă joi seraa la Ploieşti, de reprezentativa Portugaliei, scor 75-59 (42-30), în primul meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025.

Principalii marcatori tricolori au fost Richard şi Olah, câte 13 puncte, iar pentru oaspeţi s-a remarcat Queta 20.

În cealaltă partidă din prima etapă a grupei F, tot joi, Bulgaria-Cipru, scor 88-55.

România, meci pierdut categoric la baschet masculin contra Portugaliei! Urmează Bulgaria duminică seara

În urmărul meci, România va juca în deplasare, cu Bulgaria, duminică, după care partidele vor continua în noiembrie 2022 şi februarie 2023.

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

„Portugalia a fost echipa mai bună în această seară. A meritat victoria, dar consider că diferența de la finalul meciului este mult prea mare față de realitatea din teren.

Am avut multe momente bune, însă au fost câteva momente de neatenție, așa cum au fost și ultimele 14 secunde de la finalul sfertului 2, iar Portugalia este o echipă pragmatică, care vine din calificările pentru Mondiale, și nu ratează astfel de oportunități.

Pe de altă parte, Queta este un jucător care face diferența, cu un rol util pentru echipă atât în apărare, cât și în atac, iar foarte multe dintre reușitele lor de la mare distanță au fost aruncări contestate.

Am avut parte de un adversar puternic și consider că am avut multe momente în care am jucat de la egal la egal. Trebuie să luăm ce a fost bun în anumite momente, trebuie însă să învățăm și din greșeli și mergem înainte pentru a construi o națională puternică”, a spus antrenorul Vulturilor, conform frbaschet.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase