S-a mai STINS o voce a sportului românesc. Ivonne Ghiță a murit la vârsta de 50 de ani

Redactor:
Cezara Paraschiv
S-a mai STINS o voce a sportului românesc. Ivonne Ghiță a murit la vârsta de 50 de ani
Ivonne Ghiță, vocea care a însoțit ani de-a rândul transmisiunile Eurosport de patinaj artistic și atletism, de la Campionatele Europene și Mondiale, s-a stins înainte să împlinească 51 de ani.

Arnold Cobilanschi, Director Editorial Eurosport România, a anunțat, joi seară, printr-o postare pe contul oficial de Facebook al publicației pe care o conduce, trecerea în neființă a comentatoarei sportive al cărui glas s-a identificat cu „sporturile artistice”, dar și cu hipismul, curling-ul sau, per total, transmisiunile-maraton de la Jocurile Olimpice.

Înainte de a împlini 51 de ani (pe 11 decembrie), Ivonne Ghiță a pierdut lupta cu o boala, fiind învinsă de cancer, scrie Prosport.

„Cu adâncă și profundă durere, în această seară, echipa Eurosport și-a luat adio de la colega și prietena Ivonne Ghiță. Boala a învins și Ivonne s-a stins din viață. Din 2004 alături de noi, Ivonne a fost vocea inconfundabilă a sporturilor ‘artistice’, a programelor olimpice și a multor competiții transmise de Eurosport. Am pierdut un comentator de bază, dar mai ales una dintre cele mai plăcute personalități din redacția noastră. Ivonne, să-ți găsești liniștea eternă!”, este mesajul postat pe contul oficial Eurosport și semnat de Arnold Cobilanschi.

Absolventă a Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport, dar și a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, Ivonne Ghiță a fost comentator sportiv și specialist în PR. S-a aflat și la microfonul Televiziunii Române, în 2004 a intrat în echipa Eurosport, iar timp de șapte ani a fost Director de Comunicare și PR Manager în domeniul dezvoltării proiectului în cadrul Media Pro International. Traiectoria profesională i-a fost completată de numirea în funcția de manager de proiect al Casei României pentru Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

Redacția Eurosport a pierdut o altă voce emblematică în urmă cu două luni, tot după o luptă cu cancerul. Pe data de 19 iulie, a încetat din viață cel mai cunoscut comentator de snooker din România, Marius „Mario” Ancuța, decedat la vârsta de 50 de ani. Moartea celei mai cunoscute voci de pe TV, în privința snookerului, a fost anunțată printr-o scrisoare emoționantă din partea Eurosport.

În luna mai, sportul românesc a pierdut cea mai cunoscută voce din sfera comentatorilor sportivi, după ce Cristian Țopescu a murit la 81 de ani.

Inchide