Sabrina Voinea, sportiva de doar 15 a debutat senzațional la prima ei competiție de senioare! A cucerit AURUL la bârnă și sol

Publicat: 05/03/2023, 13:34

La 15 ani, Sabrina Maneca Voinea a fost revelația Cupei Mondiale de la Doha. În primul an de seniorat și debutantă la o competiție de asemenea anvergură, sportiva antrenată de mama sa, Camelia Voinea și de Cristian Moldovan se întoarce acasă cu două medalii de aur, la bârnă, unde a câștigat finala cu cel mai mare punctaj, 13,766 și la sol, unde a obținut 13,600.

Sabrina Voinea este campioană europeană de junioare și face parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu.

La Cupa Mondială de la Doha au fost prezenți și 3 dintre gimnaștii lotului național masculin de seniori, Andrei Muntean, Răzvan Marc și Roland Modoianu. La 8 ani de la medaliile de bronz câștigate la Cupa Mondială de la Doha, la inele și paralele, Andrei Muntean s-a clasat la 0.1 puncte de podium în finala de la paralele, unde cu 14.633 s-a clasat pe locul 5.

Sabrina Voinea, aur la bârnă și sol

„Sabrina a demonstrat că e o gimnastă de valoare. Are elemente foarte dificile în bagajul ei și cu atenție și pregătire multă va putea face exerciții de nivel înalt. Mai trebuie să pună accent pe execuție și pe partea artistică. Trebuie să muncească mai mult la paralele și să micșoreze distanța față de celelalte aparate”, a declarat Cristian Moldovan, antrenor Sabrina Maneca Voinea.

„Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii! Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European. O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis Sabrina Voinea pentru ProSport.

Pagina de Facebook a COSR arată:

„De două ori AUR pentru gimnasta Sabrina Voinea Gimnastica! Sabrina a debutat cu dreptul la seniori la Cupa Mondială de la Doha. Antrenată de mama sa, Camelia Voinea – campioană mondială și europeană, vicecampionă olimpică la gimnastică, si de Cristian Moldovan, Sabrina a câștigat competiția la bârnă – cu 13.766 și la sol – cu 13.600. Dificultatea și determinarea au fost azi de partea Sabrinei care a uimit asistența cu acrobatica sa.  Sabrinei i-au adus noroc azi și costumele purtate în concurs, pe care le-a primit de la Mariana Bitang. Sabrina face parte din proiectul ”Țara, țară, vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu. Bravoo, Sabrina! Succes la Campionatele Europene din luna aprilie! Felicitări antrenorilor tăi!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum s-a îmbrăcat Andreea Esca la nunta lui Smiley cu Gina Pistol? Decolteul a atras...
FOTO. Imagini senzaționale cu Roger Federer în România! Vor face înconjurul planetei: cum s-a îmbrăcat...
Un bărbat a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
Reacţia unei cliente când vede cât a ajuns să coste un pui de ţară. ''Obrazul...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Banca Transilvania vinde o mașină accesibilă și de încredere
Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?
Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost...
BANCUL ZILEI. Vine un moșuleț de 80 de ani la doctor: Mă însor cu una...
CNN: „Mama tuturor crizelor” ar putea ricoşa în întreaga lume dacă SUA nu rezolvă problema...
Cum s-a îmbrăcat Smiley la nunta cu Gina Pistol? N-ai spune că e ginerică
Cum ȘTII dacă sarea de Himalaya este PE BUNE sau nu? SIMPLU ca bună ziua!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste SOC despre ION ȚIRIAC! Va fi înmormântat în cel mai scump cavou din Cimitirul...
Ce se întâmplă cu contul de Facebook al utilizatorilor după ce mor. Există mai multe...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Marii absenți de la nunta Ginei Pistol și a lui Smiley. De ce nu au...