Sandu: „Eu nu-l demit pe Pițurcă”. Câți bani i-a cerut Dan Petrescu să preia naționala

Sandu: Eu nu-l demit pe Pițurcă. Câți bani i-a cerut Dan Petrescu să preia naționala
Publicat: 24/04/2013, 16:09
Actualizat: 25/06/2013, 17:15

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu îl va demite pe Victor Pițurcă, dar a precizat că în situația în care acesta va renunța la postul de selecționer va fi foarte greu să găsească un înlocuitor pe măsură.

„Să nu dăm cu pietre deocamdată. Dacă Pițurcă realizează barajul este senzațional, dacă se califică este una dintre cele mai mari realizări cu o echipă în formare. Câștigi un timp față de obiectivul din 2016. Și am pus acest obiectiv pentru că trebuie să-i dai timp de formare a echipei. Nu pleacă Pițurcă, cel puțin eu nu-l demit. Nu l-am simțit că vrea să plece. Dacă se satură și pleacă el va fi foarte greu. Trebuie să te descurci cu ce ai pe aici prin interior, că să aduci un antrenor străin te costă cel puțin un milion și jumătate de euro. Capello are opt milioane la ruși, dar ai Gazprom-ul în spate ce să-i faci. Noi suntem în deficit patru milioane anul acesta și cu trei anul trecut, șapte milioane deficit. Din șapte sponsori am rămas cu trei. Poate cu noua lege a sponsorizării să dezvoltăm”, a declarat Sandu.

Oficialul FRF a dezvăluit faptul că atunci când l-a numit pe Pițurcă în funcție, acesta a fost ultima opțiune pe care o avea la acea dată: „Dan Petrescu a vrut un milion de euro. Ce ne ascundem? Eu am purtat discuții cu Dan Petrescu, i-am spus că pot să-i ofer 400 de mii de euro, iar el mi-a spus «Domnul președinte eu am un milion aici, dați-mi și mie 800 de mii». Nu pot să-i dau 800 de mii că nu am de unde. Olăroiu a fost prima opțiune, dar avea oferta de câteva sute de mii în plus, Boloni, apoi Iordănescu și Hagi, Dan Petrescu și Pițurcă. Pe cine iei? Îl dai afară pe Pițurcă azi, pe cine iei? Că toți sunt sub angajament. Și nu mai joacă pe patriotism, joacă pe bani. 360 de mii m-au costat acțiunile din Anglia, Franța, Ungaria și Olanda. Asta este. Trebuie să producem și să ținem echipele naționale la același nivel cu ceilalți”.

Mircea Sandu a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește starea Arenei Naționale, care a început să se degradeze. „Acest stadion frumos în care s-au investit o groază de bani începe să se degradeze ușor-ușor. Și începe cu gazonul, care este partea cea mai importantă. Terenul de joc este prost și trebuie să găsim soluția tehnică. Sorin Oprescu nu e politician, e un primar foarte bun, dar va trebui ca persoanele de sub el să fie conștiente că trebuie să aprobe un operator care să aibă grijă de acest stadion. Că altfel garantez, dacă rămâne pe mâna românilor garantez că în cinci ani îl terminăm și pe ăsta ca termitele. Noi cu Steaua și cu Dinamo am plătit acest ultim gazon și acum nu știm cum să ne recuperăm banii”, a mai spus Sandu.

Președintele Mircea Sandu i-a primit, miercuri, la Casa Fotbalului pe membrii celor două echipe, de fete și băieți, care au participat la Campionatul Mondial de fotbal școlar: „Ușor-ușor începem să ne aliniem Europei de Vest, în ceea ce privește educația fizică și sportul. După 13 ediții ne-am trezit că putem să ne înscriem și noi cu succes. Faptul că o echipă din Craiova a câștigat competiția națională și a mers la Campionatul Mondial unde a câștigat finala mică e un lucru oltenesc, tupeu cât cuprinde. Le-am demonstrat că România naște talente”.

Echipa de băieți a câștigat la turneul desfășurat la Bordeaux medalia de bronz, aceasta fiind prima participare a României la această competiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Spitalele morții. Medic acuzat de malpraxis. Percheziții după uciderea unei paciente
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×