Sandu spune că Răzvan Burleanu „minte cum respiră” și ar trebui să demisioneze de la șefia FRF

Sandu spune că  Răzvan Burleanu minte cum respiră și ar trebui să demisioneze de la șefia FRF
Publicat: 08/08/2014, 14:01
Actualizat: 02/02/2019, 16:05

„Nu pot accepta ca numele meu să fie legat de această gașcă de impostori. Nu pot accepta să fiu propus candidat în Comitetul Executiv al UEFA, unde aș avea mari șanse să obțin postura de vicepreședinte, de o federație în care nu mă mai regăsesc. Ar fi trebuit să țin cont de dorința familiei de a nu candida la ultimele alegeri pe care le-am câștigat, pentru că mi-am dorit să fiu inițiatorul candidaturii la organizarea CE 2020. De ce îl numesc (n.r. – pe Răzvan Burleanu) impostor? Pentru că minte cum respiră și îi cer demisia din funcția de președinte. Faptul că renunț va fi o victorie extraordinară a acestei administrații de impostori. De astăzi Burleanu trebuie să știe că nimeni nu îi va mai da crezare. Minciuna lui a fost deconspirată și impune demisia lui și a camarilei lui administrative și executive. Mă refer la Comitetul Executiv”, a afirmat Sandu.

Mircea Sandu a prezentat hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 6 martie, referitoare la contractul său de rentă viageră, semnată de Răzvan Burleanu, precizând că astfel se dovedește că președintele FRF a mințit când a spus că a citit acest act la trei săptămâni după alegerile din 5 marie.

„S-a ajuns ca angajați ai federație să fie dați afară dacă bat la ușile boierilor. Ușile sunt zăvorâte, aceasta este transparența de care vorbesc acești impostori. Mă dezic de lașitatea oamenilor din Adunarea Generală și din Comitetul Executiv, precum și de managementul pe care îl promovează Răzvan Burleanu. Domnul (n.r. – Burleanu) care spunea că nu știa nimic despre contractul meu minte. Deși spunea că nu cunoaște clauzele contractului meu de rentă viageră, a semnat pe 6 martie procesul verbal prin care recunoaște că a fost de acord cu diminuarea rentei cu 25.000 de euro. Iar în conferința de presă a anunțat că am renunțat la limuzină și secretară. Apoi a spus că sărăcesc Federația Română de Fotbal cu 500.000 de euro pe an, deși era vorba de 10 la sută din această sumă. Am beneficiat de patru sau cinci ori de suma de 4.000 de euro și de patru plinuri de benzină. Pe 6 martie cunoștea întru totul acest contract pentru că l-a avut în mână. Nu am să mai dau acestei administrații niciun fel de sprijin, inclusiv Comitetului Executiv. Eu credeam că sunt niște oameni care mă respectă, erau slugarnici, dar știți cum e, doar poponețele se schimbă, limbile rămân”, a spus Sandu.

Fostul președinte al FRF a prezentat de asemenea un document prin care solicită actualei conduceri a federației întruruperea unilaterală a contractului de rentă viageră aprobat de Comitetul Executiv în data de 5 martie, act pe care l-a semnat în cadrul conferinței de presă.

Mircea Sandu a precizat că decizia de a renunța la funcția de președinte de onoare nu reprezintă o înțelegere cu actuala conducere, pentru că i-ar fi frică de rezultatele auditului efectuat după plecare sa din federație, menționând că în cazul în care ar fi mers pe calea justiției să rezolve problema contractului ar fi avut clar câștig de cauză: „Văd că impostorul vrea trei mandate, dar de fapt cred că vrea 24 de ani. Are același scaun pe care am stat eu, probabil că speră ca unele din gândurile mele au rămas în acel scaun. Nu există nicio înțelegere. Nu are ce să mă sperie în urma auditului, pentru că nu e nimic ilegal. Toate drepturile mele, că au fost mai mici sau mai mari au fost corecte. Întrebați avocații lor dacă aveau șansă să câștige un proces privind contractul emu. Nu aveau nicio șansă”.

Anterior, Mircea Sandu a anunțat că renunță la funcția de președinte de onoare al forului, el precizând că nu mai poate accepta ca numele să îi fie legat „de o echipă de impostori”.

Sandu era președinte de onoare al FRF din 5 martie. Tot în martie, pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină președinte de onoare al FRF.

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenție chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF și benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurși, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naționale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele și diurnă de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renunțat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină și la secretară.

Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept „nesimțit” pachetul de beneficii al președintelui de onoare și a promis că îl va supune dezbaterii AG.

La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an și celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata