Șeful MTS vorbește despre închiderea competițiilor din țară! Anunțul lui Ionuț Stroe care le dă fiori federațiilor sportive

Redactor:
Marius Olaru
Șeful MTS vorbește despre închiderea competițiilor din țară! Anunțul lui Ionuț Stroe care le dă fiori federațiilor sportive
Ionuț Stroe, despre continuarea activității sporturilor de sală, în plină pandemie: “Toți suntem îngrijorați, dar...” Cu cine s-a întâlnit ministrul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit despre sistarea activității sportive în țară în contextul majorării numărului de cazuri de Covid-19. Ionuţ Stroe afirmă că, deocamdată, nu se poate pune problema închiderea competițiilor.

În momentul de faţă, cadrul legal pentru pregătirea sportivilor şi desfăşurarea competiţiilor, îl consider suficient pentru a traversa această perioadă dificilă. Caracterul public al unor competiţii a impus anularea acestora. Nu se va întâmpla cu tot sportul românesc, pentru că avem reguli care descriu cum se practică sportul respectiv, cum se desfăşoară competiţia, modul în care sunt securizate modul de desfăşurare şi accesul în stadioane.

Pentru moment, nu ne putem gândi la o sistare a activităţii. Şi chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgenţă, acum ştim ce avem de făcut, ştim cum să pregătim în regim de cantonament”, a spus Ionuț Stroe, prezent la ceremonia de întâmpinare a loturilor naţionale de canotaj, care au revenit de la Campionatele Europene din Polonia.

Pe de altă parte, ministrul Ionuț Stroe a exclus posibilitatea ca spectatorilor să le fie permis accesul pe arenele sportive: „În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei. Zi de zi înregistrăm noi recorduri la numărul de infectări, or acesta este principalul factor de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane”.

Riscul intrării în carantină

Referitor la posibilitatea ca unele competiţii să fie afectate de intrarea în carantină a anumitor zone din ţară, ministrul Ionuț Stroe a spus că, în cazul în care vor apărea astfel de solicitări, vor fi modificate locurile de disputare a competiţiilor respective. „Este responsabilitatea şi competenţa autorităţilor locale, acele comisii judeţene pentru situaţii de urgenţă, dacă e depăşit acel prag de 1,5%.

Dar acolo unde există competiţii sportive avem o legătură permanentă cu aceste comisii judeţene şi dacă va fi cazul, dacă vom avea cifre alarmante, vom încerca să relocăm anumite meciuri sau competiţii care au loc în Bucureşti, spre exemplu, în altă parte”.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Horoscopul de weekend. Ce-i așteaptă pe nativi până pe 1 noiembrie
Inchide