Simona Halep nu va mai participa la Turneul de la Palermo / Organizatorii competiţiei: „Am rămas cu un gust amar. Suntem foarte dezamăgiți și frustrați”

Redactor:
Ioana Tudorascu

Simona Halep s-a hotărât să renunţe la Turneul de la Palermo. Oficialii competiţiei au anunţat că sportiva nu va mai participa la Turneul de la Palermo. În schimb, Halep va participa la Turneul de la Praga, între 10 şi 16 august.

Simona Halep a renunțat la Turneul de la Palermo.

Campioana de la Wimbledon a anunţat că şi-a anulat participarea, din cauza restricţiilor impuse românilor de Ministerul Sănătăţii din Italia.

Oficialii competiţiei reuşiseră să obţină o dispensă pentru Halep, iar jucătoarea să nu fie nevoită să stea în carantină pentru 14 zile. Cu toate acestea, Halep şi-a amânat revenirea pe teren.

Prima competiţie de după pandemie la care va participa va fi Turneul de la Praga, ce se va desfăşura în perioada 10-16 august.

Comunicat oficial al organizatorilor turneului:

Am rămas cu un gust amar după ce numărul 2 mondial, Simona Halep, a decis să se retragă de la Palermo Ladies Open. Ieri eram foarte optimiști, chiar am informat stafful Simonei Halep că sportivii nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină după ce sosesc în Italia.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, stafful Simonei Halep ne-a anunțat că sportiva nu va mai participa la turneu. Suntem foarte dezamăgiți și frustrați”, a spus directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, potrivit digisport.ro.

Simona Halep, despre cum a reușit să treacă peste pandemie

„E o schimbare pe care nu ne-am închipuit-o şi nu ne-am gândit că va fi posibil să se schimbe totul total. A venit cineva şi ne-a tras frâna de mână. Da, ne-a scos din priză. Totul a devenit anormal pentru mine. Mi-a fost teamă, apoi am încercat să înţeleg despre ce e vorba, să fac tot ce trebuie ca să mă protejez şi să fiu sigură că nu mi se întâmplă nimic. Şi m-am odihnit. ceea ce într-un fel aveam nevoie. Mi-a fost frică pentru ai mei, pentru bunica, pentru bunicile mele, care sunt mai în vârstă”, a declarat sportiva.

Coronavirus în România

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 1.120 de noi cazuri de infecție cu coronavirus din 15,118 de teste prelucrate. Au fost înregistrate 22 de decese, două dintre acestea raportate fără comorbidități.

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Inchide