Simona Halep, Gică Hagi și Ion Țiriac, mesaj pentru români: „Respectați regulile, păstrați distanța, purtați masca”

Redactor:
Mihai Georgescu

Sunt campioni în sport, în afaceri, dar și în viață. Au ajuns aici tocmai pentru că au respectat regulile și și-au depășit limitele. Simona Halep, Ion Țiriac și Gică Hagi povestesc într-un interviu de colecție, cum poți trece prin pandemie ca un adevărat campion.

Cum au trecut Simona Halep, Gică Hagi și Ion Țiriac peste pandemie? Evident, ca niște campioni. Într-un inteviu rar, cele trei glorii ale sportului românesc au povestit în exclusivitate pentru Alessandra Stoicescu despre temerile lor, dar și despre ce i-a ținut optimiști în aceste vremuri tulburi. Ce mesaj au campionii pentru români?

Nu te teme de măști și de viitor, acesta este secretul prin care poți trece prin perioada grea. Simona Halep, Gică Hagi și Ion Țiriac au vorbit deschis despre perioada pandemiei.

Simona Halep: „A venit cineva și ne-a tras frâna de mână”

Simona Halep: E o schimbare pe care nu ne-am închipuit-o şi nu ne-am gândit că va fi posibil să se schimbe totul total. A venit cineva şi ne-a tras frâna de mână. Da, ne-a scos din priză. Totul a devenit anormal pentru mine. Mi-a fost teamă, apoi am încercat să înţeleg despre ce e vorba, să fac tot ce trebuie ca să mă protejez şi să fiu sigură că nu mi se întâmplă nimic. Şi m-am odihnit. ceea ce într-un fel aveam nevoie. Mi-a fost frică pentru ai mei, pentru bunica, pentru bunicile mele, care sunt mai în vârstă.

Gheorghe Hagi: Înainte alergam, alergam, alergam şi nu ştiam unde ajungem. Acuma, cred că după acest virus am devenit mult mai conştienţi de valorile personale, să avem grijă de noi, de familie, de prieteni, cercul trebuie să fie mult mai mic. Trebuie să ai grijă de tine, de cei de lângă tine. Eu asta am simţit.

Ion Țiriac: Eu de 65 de ani nu fac nimic în fiecare săptămână decât mă mut dintr-un loc în altul. Eu n-am dormit mai mult de zece zile în acelaşi pat. Mie treaba asta nu numai că-mi lipseşte, dar ca să ajung la ora unu şi nu ştiu ce să fac până a doua zi la ora opt când trebuie să mănânc, asta mă loveşte la cap.

În această pauză forțată, campionii au avut timp să viseze la gloria trecută, la vremurile în care ridicau în picioare stadioane întregi și arenele erau supraaglomerate de fani. Fiecare simte lipsa ritmului alert de lucru, energia tribunelor și adrenalina din competiții. Doar că au înțeles că acum au de jucat un altfel de meci.

Gică Hagi: „Omul este făcut să se adapteze”

Simona Halep: Incertitudinea mie nu-mi place în nimic şi a fost o perioadă dificilă că nu ştiam când o să se încheie şi când o să începem din nou. Ceea ce nu ştim încă. Dar am încercat să fiu pozitivă şi să mă antrenez cât se poate de mult perioada asta

Gheorghe Hagi: Trebuie să ne adaptăm, omul e făcut să se adapteze la orice condiţie, trebuie să muncim şi să respectăm reguli. Omul, chiar dacă el vrea să fie haiduc, de multe ori trebuie să respecte nişte reguli şi nişte principii foarte clare.

Ion Țiriac: Viaţa s-a schimbat şi o să rămână o porţiune din această viață schimbată după acest test al omenirii. O să vedem că nu mai sunt atâtea locuri de muncă, deja unele companii lasă locurile de muncă şi te lasă să munceşti de acasă. Lecţia asta ne spune că trebuie să fim mai disciplinaţi, mai respectuoşi. Daţi-vă seama că Globul ăsta de cinci luni nu mai produce decât foloseşte, consumă. Cât om mai putea sta în felul ăsta? Economia s-a schimbat. O să dureze cel puţin zece ani să recuperăm şi să sperăm că destul de repede o să avem un antidot.

Pentru a nu se gândi la pandemie și a nu avea gânduri negre, fiecare dintre cele trei legende s-a refugiat în divertisment: seriale, filme, odihnă.

Ion Țiriac: „Masca vă scapă de multe rele”

Simona Halep: Somn, somn cât s-a putut de mult.

Ion Țiriac: „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, deși nu-i un film bun pentru perioada asta de depresie.

Şi speranţa că vor veni vremuri mai bune.

Gheorghe Hagi: Să vedem iară la noi în fotbal şi la noi în sport suporteri în tribune, ei să respecte regulile, noi să jucăm fotbal, sportivii să se antreneze, cântăreţii să cânte, actorii să joace teatru.

Cei trei campioni au fost dezvăluiți dincolo de mască, de distanțarea socială. Așa că au ieșit pe teren, acolo unde se simt cel mai bine. Și au avut un mesaj la unison pentru fani. Depinde doar de noi să facem să fie bine!

Simona Halep: Haideţi să fim responsabili. Să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru! Pune masca!

Ion Țiriac: Respectaţi regulile, păstraţi distanţa, purtaţi masca. Masca vă scapă de multe rele.

Gheorghe Hagi: Respectă regulile! Ai grijă de tine, puneţi mască!

Inchide