Sorana Cîrstea explică de ce nu va participa la Jocurile Olimpice. Tenismena a jucat accidentată la Wimbledon

Sorana Cîrstea explică de ce nu va participa la Jocurile Olimpice. Tenismena a jucat accidentată la Wimbledon
Sorana Cîrstea. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/07/2021, 10:00

Tenismena Sorana Cîrstea (45 WTA) a explicat, prin intermediul unui mesaj postat pe Instagram, motivul pentru care a decis să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ea a decis să facă aceste clarificări în contextul în care România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de simplu de la Tokyo, situație care a dus la apariția unor controverse, informează Digi Sport.

Potrivit Federației Române de Tenis (FRT), situația este provocată de accidentările cu care s-ar confrunta Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu.

Cu toate acestea, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, susține că argumentul nu stă în picioare, dat fiind faptul că ultimele trei au jucat la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, aflat acum în desfășurare.

Ce spune Sorana Cîrstea

După ce COSR a anunțat că va demara o anchetă în acest caz, Sorana Cîrstea a fost prima dintre sportivele vizate care a reacționat. În mesajul postat pe Instagram, tenismena spune că are o ruptură musculară, iar la Wimbledon a jucat accidentată.

„Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă, din păcate, nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și, în acest moment al carierei mele, prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor din partea Federației și a Comitetului Olimpic! Dacă aș fi putut să joc, aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut-o la Jocurile Olimpice de la Beijing și Londra”, spune Cîrstea.

De altfel, sportiva a dezvăluit că se confruntă cu o ruptură musculară după meciul pierdut în fața britanicei de origine română Emma Răducanu.

Sorana Cîrstea a declarat că medicii i-au recomandat ca nici măcar să nu intre pe teren.

„Am jucat cu o ruptură de un centimetru și jumătate. A fost o accidentare destul de urâtă. Doctorii mi-au spus să nu intru pe teren. E o accidentare cu care mă confrunt de ceva timp, dar s-a agravat. Înaintea turneului nu aveam nicio speranță. Luând asta în considerare, cred că am jucat peste așteptări. Puteam să fac mai multe, e cu dus și întors, depinde cum o privești”, a spus ea.

La Wimbledon, Cîrstea a ajuns în turul al treilea, după ce le-a învins pe Samantha Murray și pe fostul număr 1 mondial Victoria Azarenka, însă a pierdut în fața Emmei Răducanu, 3-6, 5-7.