SPORT. Povestea fotbalistului care a jucat în Liga 1 și a devenit pompier: Nu regret nimic

Redactor:
Florentina Dinu
SPORT. Povestea fotbalistului care a jucat în Liga 1 și a devenit pompier: Nu regret nimic

Deși statutul de jucător de fotbal oferă în cele mai multe dintre cazuri avantaje pe mai multe planuri, se pare că practicarea acestui sport ține și de oportunități. Falimentul unui club l-au determinat pe  Constantin Costache (23 de ani), să se reprofileze. 

Costache a decis să se îndrepte către un vis mai vechi, acela de a deveni pompier, după ce a urmat cursurile de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu, din Boldești-Scăeni, Prahova, notează DigiSport.

Fostul mijlocaș central, ajuns fundaș dreapta după debutul la seniori, a avut ocazia să îmbrace tricoul echipei la care a crescut, Petrolul Ploiești, însă performanța avea loc într-un moment trist pentru sportul românesc. La finalul sezonului 2015/2016, echipa de pe “Ilie Oană” retrograda în Liga 2, iar, la scurt timp, societatea lui Dan Capră intra în faliment din cauza problemelor financiare.

După două meciuri în Liga 1, Costache și-a încercat norocul la FC Voluntari 2, în Liga 3, dar și la Metaloglobus, în Liga 2. Deși a fost om de bază al unor antrenori precum Bogdan Andone sau Laszlo Balint, fotbalistul originar din Cătunu (Berceni, Prahova) nu a primit o prelungire a contractului și s-a îndreptat către o meserie moștenită din familie.

În prezent elev la Detașamentul de Pompieri 2 din Ploiești, Constantin Costache a depus jurământul militar la finalul lunii trecute și a avut parte deja de o intervenție menită să-l călească pentru cele ce vor urma.

După ce a observat că situația financiară devenea din ce în ce mai precară, iar promisiunile venite din diferite direcții erau năruite, tânărul fotbalist a hotărât să se reprofileze și să aplice pentru o poziție de pompier.

Constantin Costache spune că nu regretă nimic, însă există mulți fotbaliști din Liga 3 care se gândesc să se retragă.

„Nu regret nimic, am tras cât am putut. Sper ca în meseria asta să mă autodepășesc, să fac mai mult decât am făcut cu fotbalul. Am fost o fire sportivă, nu am pierdut nopțile, dar atât s-a putut. Nici eu n-am fost cel mai bun, am dat cât am putut, asta e”.

Inchide