STUDIU. Exercițiile fizice intense îți scurtează viața

Redactor:
Gândul
STUDIU. Exercițiile fizice intense îți scurtează viața
Un studiu recent pune sub semnul întrebării ideea că exercițiile fizice viguroase făcute zilnic sunt strâns legate de longevitate.

Exercițiile fizice frecvente sunt deseori considerate cheia pentru o viață mai lungă și sănătoasă. Însă puține studii au comparat longevitatea celor care urmează exerciții fizice intense și cei care duc vieți aproape sedentare care rezultă în urma ocupației profesionale.

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Tokyo (Tokyo Tech) au analizat longevitatea artiștilor tradiționali din Japonia, potrivit Descopera.ro. Astfel, au descoperit că actorii kabuki, cunoscuți pentru mișcările lor viguroase, au o durată de viață mai scurtă față de alți interpreți de artă tradițională care urmează de regulă un stil de viață sedentar.

Descoperirile sugerează că exercițiile fizice intense nu prelungesc neapărat longevitatea. Cercetătorii japonezi au desfășurat recent un studiu care pune sub semnul întrebării ideea că exercițiile fizice viguroase făcute zilnic sunt strâns legate de longevitate.

Problema nr.1: antrenamentele fizice în exces

Cercetătorii argumentează că unul dintre motive ar fi că antrenamentele fizice în exces copleșesc beneficiile exercițiilor fizice regulate.

Oamenii de știință subliniază că studiul lor are și limitări. Spre exemplu, datele au analizat profesii dominate de bărbați, așa că cercetările nu oferă o imagine de ansamblu a populației. Detalii despre studiu aici

Artiștii kabuki au o activitate fizică extrem de intensă, care le afectează sănătatea
Inchide