SURPRIZA de care a avut azi parte Simona Halep: „Nu mă așteptam ca cineva să plătească ATÂT DE MULT”. Cine a fost partenerul ei

SURPRIZA de care a avut azi parte Simona Halep: „Nu mă așteptam ca cineva să plătească ATÂT DE MULT. Cine a fost partenerul ei
Publicat: 11/12/2014, 21:25

Partida, disputată la Stejarii Country Club, a început în formula Simona Halep/Ilie Năstase – Dan Șucu/Marius Comănescu, pe parcurs intrând pe teren și fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu, iar partenerii s-au schimbat între ei de mai multe ori.

Meciul cu Simona Halep și Ilie Năstase a fost cumpărat inițial de reprezentanții companiei Brenntag pentru 5.000 de euro, la Balul Natației, din 19 noiembrie, însă au anunțat că licitația rămâne deschisă, pentru suma menționată dorind doar să participe ca spectatori. Fundația Mobexpert a oferit ulterior suma de 6.000 de euro pentru partida cu Simona Halep și Ilie Năstase.

Organizarea partidei și licitarea acesteia au avut ca scop strângerea de fonduri necesare pregătirii sportivilor din natație în vederea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo.

Jucătoarea de tenis numărul 3 WTA, Simona Halep, s-a declarat încântată de participarea la această partidă demonstrativă: „A fost frumos, mie îmi place mereu să joc tenis, vin cu mare drag la astfel de evenimente. A fost o zi deosebită pentru toată lumea cred. Ne-am simțit bine pe teren. Nu mă așteptam ca cineva să plătească atâția bani pentru a juca împotriva noastră, a fost pentru acei copii care doresc să facă performanță. Sper să fie cât mai mulți oameni care ajută pentru a fi bine pentru sportul românesc. Am jucat de plăcere, cât am putut de bine și sper că au fost mulțumiți toți. Mi-aș dori să joc și cu domnul Țiriac. Îmi pare rău că nu a jucat astăzi. Cu președintele (n.r. – președintele ales Klaus Iohannis) nu știu când voi juca. Am emoții, sper să fie și atunci bine, cum a fost și azi”.

În ceea ce privește colaborarea cu suedezul Thomas Hogstedt, Halep a spus că încă nu a luat legătura cu cel care urmează să-i fie consultant. „Colaborarea cu Victor Ioniță merge bine, suntem la început. Vom vedea pe parcurs cum va fi. Cu Thomas Hogstedt nu m-am întâlnit deocamdată, mă voi întâlni în China. Nu m-am gândit că m-ar putea ajuta să o înving pe Șarapova, m-am gândit că experiența lui mă va putea ajuta. Am încredere în colaborarea aceasta, dar e o perioadă de probă și nu vreau să spun prea multe, pentru că nu îl cunosc foarte bine”.

În timpul partidei, întrebat în glumă de pe margine de către omul de afaceri Ion Țiriac ce are pe sub pantaloni, pentru că nu folosește același tip de echipament ca Simona Halep, fostul tenismen Ilie Năstase și-a lăsat pantalonii de trening în jos pentru câteva momente. La finalul partidei, Năstase a declarat că întotdeauna a ascultat sfaturile prietenului său Ion Țiriac: „A fost frumos. Cred însă că pentru ceilalți a fost plăcerea mai mare, au dat niște bani să joace împotriva noastră. E frumos din partea lor că au participat la un act de caritate. Domnul Țiriac mereu mi-a dat indicații. Din partea lui am luat amenzi mereu”.

Ilie Năstase a afirmat că partenera sa din această partidă, Simona Halep, a ajuns în postura în care este urmărită de jucătoarele mai slab cotate pentru a o învinge. „Am văzut că a fost la munte la pregătire. E o pregătire bună înaintea turneelor de Grand Slam. Acum mai multe fete vor să o bată pe ea. Înainte era invers, ea voia să le bată pe cele de dinaintea ei. Așa se întâmplă. Ea are de apărat niște puncte și niște turnee”, a mai spus Năstase.

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, le-a oferit lui Ilie Năstase și Simona Halep câte o plachetă și le-a acordat titlul de membri de onoare ai federației pentru sprijinul oferit în strângerea de fonduri.

În urma licitării acestei partide, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a reușit să obțină în total cu ocazia Balului Natației suma de 28.000 de euro, care va fi destinată pregătirii sportivilor din natație în vederea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase