Un cimitir din Brazilia a „pierdut” osemintele fostului fotbalist Garrincha, decedat în 1983

Un cimitir din Brazilia a pierdut osemintele fostului fotbalist Garrincha, decedat în 1983
Publicat: 01/06/2017, 18:03

Garrincha, dublu câștigător al Cupei Mondiale, în 1958 și 1962, a decedat în 1983, din cauza consumului excesiv de alcool, fiind înmormântat în cimitirul din Mage, localitate aflată la circa 64 de kilometri de Rio de Janeiro. Rămășițele pământești ale fostului fotbalist au fost exhumate și nu se mai știe ce s-a întâmplat cu acestea.

„Din cercetările noaste, nu știm sigur dacă mai este înmormântat. Avem informații că a fost exhumat și dus într-o firidă, dar nu există acte despre exhumare”, a declarat un reprezentant al autorităților locale, citat de BBC. „Nu știm exact unde sunt (n.r. – osemintele). Primarul a promis că va construi un mausoleu, dar trebuie să le găsim întâi. Este foarte supărător să nu știm unde sunt”, a declarat Rosangela Santos, sora lui Garrincha, conform BBC.

Cimitirele braziliene sunt împărțite în două secțiuni, o parte cu morminte și alta cu ziduri cu firide, în care sunt puse cenușa sau osemnitele celor decedați. În cimitirul Raiz da Serra există două locuri de veci cu numele lui Garrincha. Într-unul a fost înmormântat fostul sportiv după decesul său, din 1983. Al doilea, marcat de un obelisc, a fost realizat în 1985. Primarul din Mage a declarat că este dispus să exhumeze osemnitele din ambele morminte și să efectueze apoi un test ADN, dacă familia lui Garrincha va fi de acord.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase