Viorel Mazilu, noul secretar al FR de Handbal! I-a luat locul Cristinei Vărzaru, plecată la CSM București. Ce mesaj puternic a dat arbitrilor

Viorel Mazilu, noul secretar al FR de Handbal! I-a luat locul Cristinei Vărzaru, plecată la CSM București. Ce mesaj puternic a dat arbitrilor
Publicat: 05/08/2022, 17:58

Venirea noului președinte Constatin Din (53 de ani) produce schimbări la FR de Handbal. Epoca Alexandru Dedu este deja istorie.

Noul secretar general al instituției este fostul internaţional Viorel Mazilu, care o înlocuieşte în funcţie pe Cristina Vărzaru.

Fosta sportivă, acum la CSM București, a îndeplinit această funcție pe vremea lui Alexandru Dedu, cel care a pierdut categoric alegerile din 28 aprilie 2022.

Anunţul oficial a fost făcut însă în Consiliul de Administrație joi, iar vineri noul președinte Constantin Din l-a prezentat la reuniunea arbitrilor şi observatorilor de la Covasna.

Mesajul către arbitri, cărora li s-au mărit serios baremurile, a fost unul diplomatic pentru noul oficial al FR de Handbal, Viorel Mazilu.

Mesajul care dă fiori arbitrilor! Ce a vrut să transmită Viorel Mazilu?

„Pe mulți dintre dumneavoastră vă cunosc, pe ceilalți urmează să vă cunosc, suntem toți aici pentru că suntem o echipă și vrem să construim împreună, regulile sunt clare „toleranță 0″. Nu mă pricep la arbitraj și nu vă pot da sfaturi, dar în schimb mă pricep la oameni. Vă urez succes”, a spus Mazilu, conform Prosport.

Viorel Mazilu are 40 de ani, este fost component al naţionalei şi al echipei Steaua Bucureşti, la care a activat ulterior şi ca antrenor sau manager. Mazilu a făcut parte, ca jucător, din lotul Stelei în 2006, când cucerea Challenge Cup.

De ce a plecat Cristina Vărzaru la CSM București? A fost lângă Alexandru Dedu

Este şi membru al Consiliului de Administraţie al FR Handbal. În ultimii ani, funcţia de secretar general a fost ocupată de Cristina Vărzaru, fosta internaţională care a câştigat de patru ori Liga Campionilor.

Ea a revenit în angrenajul CSM Bucureşti, în calitate de manager al echipei feminine de handbal, după alegerile la FR Handbal, când funcţia de preşedinte a fost preluată de Constantin Din de la Alexandru Dedu.

Fost conducător de joc la Steaua și la echipa națională, Viorel Mazilu este recunoscut drept un personaj franc, care spune lucrurilor pe nume și care a fost unul dintre cei mai vocali contestatari ai administrației Dedu.

Fostul arbitru Constantin Din (53 de ani) este noul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal după ce a câştigat, pe 28 aprilie 2022, alegerile din cadrul Adunării Generale desfăşurate la Hotelul Marriott din Capitală.