ANUNȚ. „Nu avem certitudinea că sezonul turistic se deschide de la 1 iunie”, spune ministrul Economiei

Redactor:
Nicolae Oprea
ANUNȚ. „Nu avem certitudinea că sezonul turistic se deschide de la 1 iunie”, spune ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că nu există o certitudine cu privirea la deschidere sezonului turistic de la data de 1 iunie. Acesta mai spune că pentru a putea vorbi despre un eventual acord cu Bulgaria, Grecia şi Serbia, România trebuie să mai parcurgă o etapă, adoptarea stării de alertă.

„România trebuie să mai parcurgă o etapă, adoptarea starii de alertă de către Parlament. Dupa aia putem vorbi de un eventual acord cu cele 3 ţari. Nu există nicio certitudine cu privire la deschiderea sezonului turistic cu 1 iunie. Urmează să mai avem o întâlnire săptămâna viitoare. Ne dorim ca cetăţenii români care pleacă în vacanţă să fie în siguranţă acolo şi să nu se întoarcă în carantină”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

ANUNȚ. „Nu trebuie coborâtă garda”

Ministrul Economiei mai spune că își dorește ca turismul românesc să aibă cât mai mulți turiști

„Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus. Faptul că o ţară a avut mai putine cazuri, asta nu înseamnă că trebuie să coboare garda. Ţările trebuie să protejeze turiştii. Eu sunt convins că vom avea acest parteneriat cu aceste ţări. Îmi doresc ca turismul românesc să aibă cât mai mulţi turişti”, adaugă ministrul.

Virgil Popescu a spus că ministerul Economiei lucrează în paralel cu ministrul Turismului şi ministrul Sănătăţii.

„Suntem în contact permanent cu ministerele din celelalte state. Ne uităm la celelalte state care sunt cu două săptămâni înaintea noastră. Grecia e cu 2 săptămâni jumătate înaintea noastra. Ne vom inspira şi din măsurile pe care celelalte state le-au luat”, a precizat ministrul.

Ludovic Orban, a participat, marţi, la o reuniune informală, în format cvadrilateral Bulgaria-Grecia-România-Serbia, alături de prim-miniştrii bulgar şi grec şi, respectiv, de preşedintele Serbiei.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat în această săptămână, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, că sezonul turistic pe litoral ar putea începe pe 15 iunie.

Mai mult, restaurantele şi terasele în aer liber ar putea fi deschise chiar de la 1 iunie, termen convenit în urma consultărilor cu premierul,

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit luni cu reprezentanţii industriei HoReCa.

ESTIMARE: Terasele și restaurantele, deschise de la 1 iunie

”Restaurantele, terasele vor fi deschise chiar de la 1 iunie, în aer liber, urmând hotelurile, toate vor fi deschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare, pregătim totul în aşa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, după care am făcut o evaluare şi am căzut de acord că nu mai târziu 15 iunie”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

 

 

Inchide