ESTIMARE. Mohammad Murad: Sezonul turistic la mare începe pe 15 iunie. Când se deschid terasele și restaurantele

Redactor:
Nicolae Oprea
ESTIMARE. Mohammad Murad: Sezonul turistic la mare începe pe 15 iunie. Când se deschid terasele și restaurantele
Litoralul românesc ar putea fi plin în această vară

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat în această săptămână, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, că sezonul turistic pe litoral ar putea începe pe 15 iunie.

Mai mult, restaurantele şi terasele în aer liber ar putea fi deschise chiar de la 1 iunie, termen convenit în urma consultărilor cu premierul, potrivit News.ro.

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit luni cu reprezentanţii industriei HoReCa.

ESTIMARE: Terasele și restaurantele, deschise de la 1 iunie

”Restaurantele, terasele vor fi deschise chiar de la 1 iunie, în aer liber, urmând hotelurile, toate vor fi deschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare, pregătim totul în aşa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, după care am făcut o evaluare şi am căzut de acord că nu mai târziu 15 iunie”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Mesele vor fi mai distanțate

Cei din industria turismului au propus ca în restaurant, la o masă, să stea cel mult 4 adulți cu copii. Mesele să fie distanțate, adică între spătarele scaunelor distanța să fie mai mare de 2 metri.

Organizarea orelor de masă pe serii, folosirea tacâmurilor de unică folosinţă în unele cazuri, separarea şezlongurilor şi igienizarea lor după fiecare folosire, cazarea preponderent online şi echiparea angajaţilor cu mănuşi şi măşti, sunt câteva dintre măsurile propuse de Organizaţiei Patronală Mamaia Constanţa pentru a limita răspândirea noului coronavirus în vacanță.

În hotelurile care nu dispun de spaţii suficient de largi, turiştii vor mânca în serii pentru a se evita aglomeraţiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, şezlongurile vor fi depărtate şi igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti, cameristele vor purta măşti şi mănuşi, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepţie, unde se vor trasa linii de demarcare.

 

Inchide