APEL. PSD ridică problema adoptării unei ordonanțe de impozitare a pensiilor speciale

Redactor:
Gandul
APEL. PSD ridică problema adoptării unei ordonanțe de impozitare a pensiilor speciale
Sprijinul public va lua forma unor împrumuturi subvenționate și a unor garanții de stat pentru împrumuturi / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a făcut, luni, apel la PNL și la Ludovic Orban pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de impozitare a pensiilor speciale, relatează Mediafax.

Alfred Simonis spune că singura soluție este impozitarea pensiilor speciale:

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a spus, luni seara. că, potrivit unor decizii ale CCR pensiile speciale nu pot fi eliminate, așa că „singura soluție este impozitarea lor”.

„Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare care depune mai multe inițiative pentru eliminare. Știți foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabilește foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluție este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută, a acestor penrii speciale pentru a rezolva problema. Pentru că altfel cu inițiative neconstituționale nu facem decât să dăm senzația oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale și de fapt să nu rezolvăm niciodată problema”, a spus Alfred Simonis.

Acesta a spus că una dintre soluții este impozitarea pensiilor speciale prin Ordonanță de urgență.

„Fac apel la cei de la PNL și la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, și anume ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electrorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineață să emită ordonanța de urgență cu impozitarea peste 90 la sută a tutoror pensiilor speciale”, a mai spus Simonis.

 

 

Inchide