Cutremur în Poliție. Un comisar-șef rupe tăcerea! „Au fost ingerințe din partea conducerii, motiv pentru care au și apărut aceste probleme în stradă”

Redactor:
Ana Matei

Un comisar-șef din Poliția Capitalei rupe tăcerea și acuză conducerea de ingerințe care încurajează scandalurile de stradă. Există probleme interne în cadrul Poliției Capitalei, care îngreunează vizibil activitatea serviciului, spune comisarul Andrei Marius.

Andrei Marius, comisar-șef la Secția 19 a Poliției Capitalei, acuză că din cauza unor amestecuri din partea conducerii au loc problemele în de stradă, precum cazul interlopului Emi Pian.

Comisarul a amintit că anul trecut noua conducere din Poliția Capitalei a solicitat angajaților să renunțe la activitățile din anumite dosare.

Andrei Marius: Din interior s-au declanșat anumite presiuni

„În anul 2019 încă din luna ianuarie, odată cu schimbarea conducerii Poliției Capitalei ni s-a solicitat în mod ferm să nu mai efectuăm anumite activități în cadrul unor dosare penale care erau în ancheta DIICOT, întrucât din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizațional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat vizibil activitatea seviciului, mai mult decât atât, aproape o treime din cadrul colectivului a înțeles să  părăsească efectiv structura”, a declarat comisarul la Digi24.

De asemenea, comisarul-șef acuză că mai multe anchete au fost oprite brusc de conducere.

„Nu vrem ingerințe.  Nu vrem presiune. Am vrea doar să ne facem treaba”

„Unele anchete au fost oprite de pe o zi pe alta. În 2019 a fost o sincopă majoră în activitatea structurii pe care o coordonez, motiv pentru care au și apărut aceste probleme în stradă. Din experințele acumulate anul trcut am vrea mai multă liniște. Nu vrem ingerințe. Nu vrem presiune. Am vrea doar să ne facem treaba. Așa cum am menționat, anul trecut, au fost ingerințe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că în următorii ani de zile nu vor fi alte situații similare, având în vedere inclusiv ieșirea mea publică”, spune comisarul.

Comisarul nu se teme de destituire în urma afirmațiilor pe care le-a făcut în spațiul public, trâgând speranța că lucrurile se vor ameliora: „Nu sunt genul de om care ține cu dinții de scaun. Îmi asum public ceea ce am spus. Îmi doresc în primul rând ca opinia publică să cunoască cine suntem. Suntem niște oameni demni care își fac treaba”, a spus ofițerul de poliție.

De asemenea, Serviciul Grupuri Infracționale din cadrul Poliției Capitalei, care se ocupă cu destructurarea clanurilor interlope din București a acuzat că grupările infracționale încearcă să saboteze din interior Serviciul.

Reprezentanții instituției susțin că grupurile de interlopi se folosesc de relațiile pe care le au în politică, în presă și chiar în Poliție pentru a afecta activitatea acestora.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Câți bani câștigă cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Înainte de nuntă, mirele a aflat că mireasa l-a înșelat. S-a razbunat în văzul tuturor:...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Viviana, adevărul despre relația cu George Burcea. Tot ce nu s-a văzut la TV
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
×
Inchide