ESTIMARE. Când se vor relua vacanțele în Europa, potrivit celei mai mari agenții de turism de pe continent

Redactor:
Nicolae Oprea
ESTIMARE. Când se vor relua vacanțele în Europa, potrivit celei mai mari agenții de turism de pe continent
Vacanțele și zborurile se vor relua la vară

Vacanțele europene se vor relua în luna iulie, iar turismul va reveni cel mai târziu în 2022 la nivelul înregistrat înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus (COVID-19.Aceasta este cea mai nouă estimare făcută de Fritz Joussen, directorul general al grupului TUI

 „Cred că în 2022, cel mai târziu, vom vederea o redresare completă a turismului”, a dat asigurări şeful TUI, cel mai mare turoperator european.

Potrivit acestuia, vacanțele europene se vor relua în luna iulie, scrie Agerpres.

Estimare: o mare companie aeriană și-a anunțat revenirea

Din cauza pandemiei, foarte multe companii aeriene sunt la limita falimentului.

Totuși, cea mai mare companie low-cost din Europa și-a anunțat revenirea.

Cel mai mare operator aerian low-cost, Ryanair, vrea să reia 40% din zborurile obişnuite de la data de 1 iulie 20202. Compania europeană încearcă să îşi revină după ce măsurile de carantină şi restricţiile au ţinut aeronavele la sol aproape în toată lumea. Anunțl a fost făct marți de companie.

Compania irlandeză a anunţat marți că va relua zborurile de la majoritatea dintre cele 80 de baze aeriene de pe continent, iar numărul va crește de la 30 (la cât a ajuns din cauza pandemiei) chiar până la 1.000 pe zi.

Cum vor arăta vacanțele la Mamaia

Organizarea orelor de masă pe serii, folosirea tacâmurilor de unică folosinţă în unele cazuri, separarea şezlongurilor şi igienizarea lor după fiecare folosire, cazarea preponderent online şi echiparea angajaţilor cu mănuşi şi măşti, sunt câteva dintre măsurile propuse de Organizaţiei Patronală Mamaia Constanţa pentru a limita răspândirea noului coronavirus în vacanță.

În hotelurile care nu dispun de spaţii suficient de largi, turiştii vor mânca în serii pentru a se evita aglomeraţiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, şezlongurile vor fi depărtate şi igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti, cameristele vor purta măşti şi mănuşi, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepţie, unde se vor trasa linii de demarcare.

 

Inchide