REVENIRE. Ryanair a anunțat când va relua principalele zboruri în Europa

Redactor:
Nicolae Oprea
REVENIRE. Ryanair a anunțat când va relua principalele zboruri în Europa
Ryanair a anunțat o revenire

Cel mai mare operator aerian low-cost, Ryanair, vrea să reia 40% din zborurile obişnuite de la data de 1 iulie 20202. Compania europeană încearcă să îşi revină după ce măsurile de carantină şi restricţiile au ţinut aeronavele la sol aproape în toată lumea. Anunțl a fost făct marți de companie.

Compania irlandeză a anunţat marți că va relua zborurile de la majoritatea dintre cele 80 de baze aeriene de pe continent, iar numărul va crește de la 30 (la cât a ajuns din cauza pandemiei) chiar până la 1.000 pe zi.

„Cu mai mult de şase săptămâni până la data de 1 iulie, Ryanair crede că aceasta este data cea mai fezabilă pentru reîntoarcerae la un program normal de zboruri, astfel încât să permitem prietenilor şi familiilor să se reunească, celor care fac naveta să se întoarcă la muncă şi să permitem economiilor care se bazează pe turism precum cea a Spaniei, Portugaliei, Italiei, Greciei, Franţei şi a altora să recupereze din ce a mai rămas din sezonul turistic de anul acesta”, a declarat Eddie Wilson, CEO-ul Ryanair, în comunicat transmis marți.

Cum va arăta această revenire a zborurilor

Companiile aeriene au fost extrem de afectate de criza provocată de COVID-19.

Ministrul român al Transporturilor a explicat, marți la Gândul LIVE, care ar putea fi regulile de zbor în viitoarul apropiat.

Potrivit ministrului, este posibil ca unele companii să introducă un paravan de plastic între scaune.

Pe de altă parte, foarte multe companii aeriene spun că în cazul în care ar lăsa spații libere între scaune, respectiv locurile de la mijloc, veniturile ar scădea drastic, sau ar crește foarte mult prețurile biletelor.

Astfel, Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), din care fac parte 270 companii aeriene, susţine purtarea măştilor de către pasageri şi echipaje la bordul aeronavelor, dar nu este de acord cu impunerea măsurilor de distanţare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate.

 

 

Inchide