EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, despre începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog: „Vom vota pentru ca dosarul să meargă mai departe”

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, despre începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog: „Vom vota pentru ca dosarul să meargă mai departe”
Marcel Ciolacu, despre petrecerea lui Orban: „Poate așa e felul dânsului de a sărbători în fiecare instituție pe unde ajunge”
Publicat: 08/04/2021, 16:18
Actualizat: 14/04/2021, 13:13

Direcția Națională Anticorupție a solicitat joi, pentru a doua oară în ultimele luni, avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății. Contactat telefonic de GÂNDUL.RO, Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că în opinia sa, social-democrații vor vota pentru ca dosarul să meargă mai departe.

Marcel Ciolacu: „Justiția să își facă treaba”

Contactat de GÂNDUL.RO, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va veni joi seară cu un răspuns unitar, însă părerea sa este că social-democrații vor vota pentru ca justiția să își facă treaba, el subliniind că dosarul trebuie să meargă mai departe.

„Astăzi mă văd cu colegul meu Florian Bodog. Va trebui să își vadă și el elementele noi, să fie analizate de comisia juridică. Presupun că grupul PSD va vota în consecință, ca justiția să își facă treaba. Astăzi o să discut cu colegii mei și cu Florin. Mai târziu o să vă dau un răspuns avizat. Din punctul meu de vedere vom vota pentru ca dosarul să meargă mai departe”, a spus Marcel Ciolacu.

Florian Bodog: „Am aflat de la presă, aștept să văd noutatea DNA”

Contactat telefonic, fostul ministru al Sănătății declară, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că a aflat din presă despre această nouă solicitare a DNA și așteaptă să vadă care este ”noutatea” pe care se bazează procurorii.

„Este a doua oară. Data trecută, am adus în fața Comisiei de la Senat, când s-a cerut același lucru, o serie de documente. Le-am depus, s-a respins atunci acea cerere. Nu știu ce îmi impută, ca noutate, Direcția Anticorupție”, a spus Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, pentru GÂNDUL.RO.

El susține că, dacă se caută pe internet, se poate vedea că fosta sa consilieră a fost la multe evenimente, unde era delegată să îl reprezinte.

„Doamna Baciu a lucrat întotdeauna, chiar dacă nu fizic în minister, dar această muncă se poate face și de la distanță. În rest, nu am ce să mai comentez. Nu înțeleg de ce sunt acum învinovățit de DNA”, a mai spus Florian Bodog.

Ce conține sesizarea DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei și a solicitat să sesizeze Senatul pentru acordarea avizului de urmărire penală a lui Florian Bodog.

DNA scrie în sesizare că, în acest moment, ”există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul (n.red. – Florian Bodog) ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal (Olivia Baciu – n.red.) să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”.

Radu Pace
Este licențiat în științe politice la SNSPA. Are un masterat în domeniul politicii europene obținut în urma studiilor urmate la SNSPA și Université mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului