EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, despre începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog: „Vom vota pentru ca dosarul să meargă mai departe”

Redactor:
Radu Pace
EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, despre începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog: „Vom vota pentru ca dosarul să meargă mai departe”
Marcel Ciolacu, despre începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog: „Justiția să își facă treaba” / Sursă Foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Direcția Națională Anticorupție a solicitat joi, pentru a doua oară în ultimele luni, avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății. Contactat telefonic de GÂNDUL.RO, Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că în opinia sa, social-democrații vor vota pentru ca dosarul să meargă mai departe.

Marcel Ciolacu: „Justiția să își facă treaba”

Contactat de GÂNDUL.RO, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va veni joi seară cu un răspuns unitar, însă părerea sa este că social-democrații vor vota pentru ca justiția să își facă treaba, el subliniind că dosarul trebuie să meargă mai departe.

„Astăzi mă văd cu colegul meu Florian Bodog. Va trebui să își vadă și el elementele noi, să fie analizate de comisia juridică. Presupun că grupul PSD va vota în consecință, ca justiția să își facă treaba. Astăzi o să discut cu colegii mei și cu Florin. Mai târziu o să vă dau un răspuns avizat. Din punctul meu de vedere vom vota pentru ca dosarul să meargă mai departe”, a spus Marcel Ciolacu.

Florian Bodog: „Am aflat de la presă, aștept să văd noutatea DNA”

Contactat telefonic, fostul ministru al Sănătății declară, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că a aflat din presă despre această nouă solicitare a DNA și așteaptă să vadă care este ”noutatea” pe care se bazează procurorii.

„Este a doua oară. Data trecută, am adus în fața Comisiei de la Senat, când s-a cerut același lucru, o serie de documente. Le-am depus, s-a respins atunci acea cerere. Nu știu ce îmi impută, ca noutate, Direcția Anticorupție”, a spus Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, pentru GÂNDUL.RO.

El susține că, dacă se caută pe internet, se poate vedea că fosta sa consilieră a fost la multe evenimente, unde era delegată să îl reprezinte.

„Doamna Baciu a lucrat întotdeauna, chiar dacă nu fizic în minister, dar această muncă se poate face și de la distanță. În rest, nu am ce să mai comentez. Nu înțeleg de ce sunt acum învinovățit de DNA”, a mai spus Florian Bodog.

Ce conține sesizarea DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei și a solicitat să sesizeze Senatul pentru acordarea avizului de urmărire penală a lui Florian Bodog.

DNA scrie în sesizare că, în acest moment, ”există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul (n.red. – Florian Bodog) ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal (Olivia Baciu – n.red.) să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Horoscop 7 mai 2021. Zodia care se reapropie de familie
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide