GÂNDUL LIVE. Nelu Tătaru, despre imaginea controversată de la Palatul Victoria: „Să nu credeți că nu ne reproșăm sau nu își reproșează”

Redactor:
Gândul

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a comentat la GÂNDUL LIVE fotografia  în care Ludovic Orban și mai mulți miniștri, fumează și beau în biroul premierului, fără a se respecta măsurile de distanțare și fără 

„Să nu credeți că nu ne reproșăm sau nu își reproșează. Sau nu regretă ce s-a întâmplat. Poate că a fost un moment particular, un moment de relaxare, dar conștientizarea și asumarea, inclusiv, prin amenzile plătite și faptul că nu o să se mai întâmple. Toată lumea este conștientă că un astfel de moment poate strica o întreagă muncă și poate fi speculată politic. Prin ceea ce facem, cred că putem repara această greșeală”, a spus Nelu Tătaru.

Premierul se gândește să renunțe la fumat

Reflectez la o soluție să mă las de fumat, am fumat destul 40 de ani, cred că cel mai mult s-ar bucura familia mea”, a mărturisit șeful executivului.

„Ar trebui să ia amendă toți cei care încalcă legea”, a mai spus premierul, care crede că amenda trebuie să fie cu atât mai mare cu cât funcția pe care o ocupă respectiva persoană e mai mare.

El a povestit că a mai avut tentative să se lase de fumat și chiar a reușit timp de un an, însă la eclipsa din Soare din 1999 s-a reapucat.

Cinci membri ai Executivului, sancționați

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului.
Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană,pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.
Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.
A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător.

Inchide