INEDIT. Moda și pandemia. Un producător de încălțăminte din Cluj a lansat pantofii de distanțare socială

Redactor:
Gândul
INEDIT. Moda și pandemia. Un producător de încălțăminte din Cluj a lansat pantofii de distanțare socială
INEDIT. Moda și pandemia. Un producător de încălțăminte din Cluj a lansat pantofii de distanțare socială. Foto: Ziua de Cluj

Atelierul de încălțăminte Axa Magnolia din Cluj-Napoca a lansat o colecţie inedită de încălţăminte: pantofii de distanţare socială.

Proprietarii societății au precizat că acest tip de pantofi a fost realizat înainte de apariţia pandemiei de coronavirus, însă acum le-au găsit un nou rol: cel de distanţare socială.

Moda și pandemie: pantofi de distanțare socială

„Aceste modele au fost realizate în atelierul nostru din Cluj-Napoca. Încălţămintea a fost făcută pentru mai multe teatre din România”, a declarat Grigore Lup, creatorul acestor modele de pantofi, potrivit Ziua de Cluj.

În vreme de pandemie, foarte multe afaceri s-au reprofilat. Gândul.ro a prezentat cazul fabricii Nazarcea, ale cărei ateliere de croitorie au produs măști și combinezoane.

Odată cu pandemia de coronavirus, cererea întregii unități a scăzut în toate tipurile de activitate. Astfel, la tipografie mai funcționează doar o mică parte, iar ceramica și spălătoriile s-au închis. Unitatea și-a recalibrat producția pe combinezoane și măști care au avut o destinație precisă: căminele de copii și bătrâni din subordinea Primăriei Sectorului 1.

„Am vândut și către medici și către persone fizice, însă nu medici care lucrează în linia întâi, ci medici de familie care se protejează atunci când intră în contact cu pacienții. Am dat foarte multe combinezoane celor care distribuie alimente persoanelor de 65+ din Sectorul 1”, spune Florin Giosan, managerul societății pentru Gândul.ro.

 

Inchide