IMAGINI NOI! Mascații care au descins la sinucigașul din Capitală, audiați! Victima se credea gladiator și i-a atacat cu un cuțit! Trupele SAS au ripostat cu două grenade (EXCLUSIV)

Publicat: 01/08/2020, 10:48
Actualizat: 06/04/2021, 17:56

Ofițerii Serviciului Omoruri verifică modul în care au intervenit polițiștii în cazul bărbatului cu probleme psihice care a murit, vineri, după ce s-a aruncat de la etajul 6 în momentul în care trupele speciale au descins în apartamentul său. Mai mulți luptători ai trupelor speciale au fost deja audiați și au fost vizionate imaginile filmate de martori, dar și de negociatorii poliției. 

Incidentul produs, vineri, pe bulevardul Liviu Rebreanu, din sectorul 3, a șocat opinia publică din România după ce un bărbat gol pușcă a fost filmat de mai mulți martori în momentul în care a sărit de la balconul apartamentului său în timp ce trupele de mascați tocmai descindeau în locuință.

Dosarul morții acestuia a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care, împreună cu polițiștii Serviciului Omoruri au declanșat o anchetă pentru a stabili, cât mai exact, în ce condiții s-a produs tragicul eveniment.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii Secției 13 fuseseră trimiși la blocul din Liviu Rebreanu după ce vecinii bărbatului sunaseră la numărul de urgență 112 și anunțaseră că acesta este complet dezbrăcat și încearcă să escaladeze balcoanele, după ce, inițial, ar fi aruncat cu unele obiecte.

La fața locului au ajuns atât echipaje ale Secției 13 cât și echipe de negociatori și trupe SAS, în condițiile în care era cunoscut faptul că bărbatul reclamat suferă atât de afecțiuni psihice cât și de HIV și Hepatita C.

Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional!

Sinucigașul se credea gladiator

În data de 13 iulie, în jurul orei 01.30, acesta mai fusese implicat într-un incidet asemănător, după ce vecinii au sunat la 112 și au anunțat că un bărbat dezbrăcat arunca în parcarea imobilului cu diverse obiecte, după care a încercat să intre peste o bătrână în casă, prin escaladarea balcoanelor.

Atunci, polițiștii au evacuat mai mulți locatari, pentru a evita riscul unor răniri, însă atunci a fost imobilizat și s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și violare de domiciliu.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că, de această dată, după ce au urcat până la ușa bărbatului, polițiștii au întâmpinat o rezistență dură din partea acestuia. Foarte surescitat, acesta era plin de sânge și a început să arunce cu diferite obiecte, între care un laptop și o ganteră.

Extrem de agitat, acesta îi scuipa și îi provoca la bătaie, în condițiile în care, în palmă, ținea un disc mic din metal, în timp ce în mâna cealaltă ținea un cuțit. În acest context, anchetatorii au precizat că individul a lăsat de înțeles că se consideră un fel de gladiator.

Mascații au aruncat și două grenade

După ce toate încercările negociatorilor au eșuat, trupele speciale ar fi încercat să-i distragă atenția, pentru a-l putea surprinde, cu două grenade de zgomot. Cu toate că acestea au explodat foarte aproape de el, bărbatul nu ar fi avut nicio reacție.

În cele din urmă, acesta s-a retras pe balcon, a trecut pe cealaltă parte a balustradei și după ce a mai aruncat o ultimă privire către mascații care tocmai intrau în locuință, a sărit în gol și a căzut pe o mașină parcată.

Cu toate că a suferit răni grave, iar un picior era complet rupt, acesta ar fi continuat să fie agitat, drept pentru care medicii de pe ambulanța care se afla deja la fața locului au fost nevoiți să-i aștepte pe luptătorii SAS să coboare și să-l imobilizeze.

Ulterior, după aproximativ două ore, acesta a murit din cauza hemoragiei interne.

Polițiștii Serviciului Omoruri au făcut cercetarea la fața locului și au audiat deja mai mulți dintre polițiștii care au intervenit la fața locului, inclusiv mai mulți dintre luptătorii SAS.

În același timp, au fost vizionate și imaginile filmare de martori și de negociatori, pentru a se stabili dacă procedurile au fost respectate și dacă, în timpul imobilizării, bărbatul rănit a fost lovit.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu