METEO. Alertă de vânt puternic, averse și grindină pentru București

Redactor:
Gandul
METEO. Alertă de vânt puternic, averse și grindină pentru București
PROGNOZA METEO. Alertă de cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii! Zeci de județe afectate

Meteorologii au emis o atenţionare de vânt puternic, averse și grindină pentru București, până la 21.30. Alte cinci județe sunt sub avertizare cod galben.

Capiatla va avea parte de vânt puternic, averse și grindină

În Capitală se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 55 km/h, averse ce vor cumula până la 10…15 l/mp, izolat 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

Alerta este în vigoare până la ora 21.30.

29-05-2020 ora 20:00 până la : 29-05-2020 ora 21:30

Alet 5 județe, sub cod galben

Până la aceeași oră, localități din Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Teleorman se află cub avertizare cod galben de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie și averse ce vor cumula 10…20 l/mp.

O tornadă a avut loc vineri la Botoșani

O tornadă s-a format, vineri, în satul Cucorăni, județul Botoșani. Fenomenul apare cel mai adesea în țara noastră în lunile mai-iunie, iar în ultimii ani numărul și intensitatea acestora a crescut.

Fenomenul meteorologic a fost văzut la nord-vest de orașul Botoșani, în zona satului Cucorăni, relateză Digi 24.

Fenomenele meteo extreme devin o normalitate

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit la Gândul LIVE despre fenomenele extreme din această perioadă și a precizat că au o intensitate foarte mare. În ceea ce privește vara care urmează, climatologul spune că ar putea fi una cu temperaturi foarte ridicate și este posibil să avem chiar și tornade.

Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în umră cu câteva decenii. Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a decarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu, climatolog.

×

Urmăriți Gândul LIVE Înnebuniți după șaorma cu de toate. Chiar și cu amendă. Vorbim de doi deputați PSD care n-au vrut să poarte masca în interiorul unui local care vinde șhaorma. Ba chiar au fost și violenți. Și uite așa, au dat o grămadă de bani pentru specialitatea oriental. https://www.gandul.ro/19465630Gelu Duminică și Mihai Morar, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 7 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide