Nelu Tătaru, despre dozele de vaccin antigripal contractate: Vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ, pentru că se află în categoria de risc

Redactor:
Ana Matei
Nelu Tătaru, despre dozele de vaccin antigripal contractate: Vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ, pentru că se află în categoria de risc
Nelu Tătaru: Am contractat 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Profesorii intră în categoria de risc. Mediafax FOTO, Dragoș Pascaneanu

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că profesorii, învățătorii și educatorii se pot vaccina antigripal gratuit anul acesta, fiind incluși  în categoria de risc. Tătaru a precizat că au fost contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal până în prezent, cantitate care poate crește la 4 milioane.

O primă tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, a precizat ministrul Sănătății, joi, la Brăila.

„A venit prima tranşă de 330.000 de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400.000 în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat joi ministrul Nelu Tătaru.

Anul acesta și profesorii vor avea prioritate la vaccinarea antigripală, având în vedere că se află într-o categorie de risc, în contextul pandemiei de coronavirus, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

La finalul lunii august reprezentanți ai Ministerul Sănătății au declarat în premieră pentru GÂNDUL.ro că anul acesta s-a încheiat un contract-cadru pentru trei milioane de doze vaccin gripal, dublu față de anul trecut.

Autoritășile au atras în repetate rânduri atenția asupra pericolului suprapunerii celor două boli: gripa sezonieră și Covid-19 și au recomandat vaccinarea antigripală:

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a declarat  Raed Arafat.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 29 octombrie. Mută și munții din...
Inchide