PANDEMIE. Cerbul de Aur 2020, anulat

Redactor:
Gandul
PANDEMIE. Cerbul de Aur 2020, anulat
PANDEMIE. Cerbul de Aur 2020, anulat / Sursă Foto: Cerbul de aur

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a hotărât să anuleze organizarea ediţiei de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur. Festivalul avea loc la Braşov.

Președintele TVR a vorbit despre decizia de a anula festivalul

Într-un comunicat transmis News.ro marţi, Doina Gradea, preşedintele-director general al TVR, a transmis: „Nu a fost o decizie luată cu uşurinţă, mai ales în contextul în care ediţia din acest an ar fi fost una aniversară, a XX-a, şi s-ar fi bucurat de o strălucire aparte. Însă, după discuţii în cadrul TVR şi cu partenerii locali, am ajuns la concluzia că nu ne dorim să facem compromisuri care să afecteze amploarea şi imaginea evenimentului sau să genereze vreun risc la nivelul sănătăţii publice. Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenţia publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului şi, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, despre anularea festivalului

„Am decis să nu organizăm ediţia din anul 2020 a Cerbului de Aur tocmai pentru a nu compromite sub nicio formă formatul clasic al acestui festival renumit în România, dar şi la nivel internaţional. Avem încredere că ediţia aniversară a Cerbului de Aur pe care ar fi trebuit s-o organizăm în acest an îşi va găsi locul binemeritat în agenda evenimentelor culturale pe care Braşovul le va găzdui în 2021”, a transmis, de asemenea, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Zeci de evenimente au fost anulate

Odată cu anularea sa, Festivalul Cerbul de Aur se alătură altor zeci de festivaluri și evenimente artistice ori sportive care s-au anulat ca urmare a pandemiei ed coronavirus.

Cea de-a 20-a ediţie a festivalului internaţional Cerbul de Aur ar fi trebuit să aibă loc în perioada 20 – 23 august, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Inchide