TÂLHAR DE FILM. Român arestat în Marea Britanie, după ce a făcut parte dintr-o grupare de hoți. În România a fost eliberat, deși polițiștii l-au prins cu toate dovezile în mașină | FOTO

Redactor:
Gândul
TÂLHAR DE FILM. Român arestat în Marea Britanie, după ce a făcut parte dintr-o grupare de hoți. În România a fost eliberat, deși polițiștii l-au prins cu toate dovezile în mașină | FOTO
FOTO: avonandsomerset.police.uk

Un român în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la închisoare în Marea Britanie, după ce a fost găsit vinovat în cazul implicării în mai multe jafuri comise în Tickenham, Nailsea, Dyrham, Chilton, Polden, Wedmore şi Glastonbury.

Claudiu Popa va ispăși o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare, după ce autotirățile britanice au descoperit că făcea parte dintr-o grupare de tâlhari care intra pe ferestrele caselor oamenilor și prăduiau obiecte de valoare precum bijuterii, au declarat autoritățile.

Veteranul Roy Bowden, în vârstă de 86 de ani, ale cărui medalii au fost furate de Claudiu Popa, a declarat că a fost șocat de jaful căruia i-a căzut victimă: „Voiam să le las medaliile copiilor şi nepoţilor mei. Pe unele le-am moştenit la rândul meu”.

Cum a scăpat Claudiu Popa de Poliția Română

Claudiu Popa a fost oprit de polițiștii din România pentru o infracțiune de circulație, luni 3 februarie. Ofițerii au găsit în portbagaj o marfă furată, inclusiv articole de argint, medalii și bijuterii.

FOTO: avonandsomerset.police.uk

 

Tânărul a fost reținut pentru că nu a putut spune de unde are obiectele, dar a fost eliberat pe cauţiune până la definitivarea anchetei. Ulterior, Popa a fugit din țară și a mers în Scoţia. Poliția română a informat Poliția Metropolitană referitor la dispariția hoțului, iar autoritățile scoțiene l-au prins și l-au reținut.

Bărbatul a recunoscut implicarea în mai multe spargeri şi a declarat că obiectele găsite asupra sa au fost furate.

Grupul infracțional urma să scoată bunurile furate din țară și să le transporte în Europa continentală.

„Am recuperat probele ADN în unele scene ale furturilor, iar aceste dovezi au dus direct la arestarea lui Claudiu Popa în Scoția, unde lucra la un hotel după ce a fugit din România. Popa a recunoscut implicarea sa în mai multe infracțiuni de furt și a spus că obiectele găsite în mașina sa au fost furate din casele oamenilor. Acum colaorăm cu autoritățile din România, pentru a primi fotografii cu obictele furate de Popa care au rămas în țara lui, în speranța că vom reuși să le dăm înapoi păgubiților. Va fi un proces lung”, au declarat autoritățile.

Inchide