Timișoara închide terasele la orele 23:00 pentru că Nicolae Robu a semnat „ca primarul”, fără să citească: „Voi cere revenirea asupra deciziei și lăsarea lucrurilor așa cum au fost. Am fost dezinformat”

Redactor:
Ana Matei
Timișoara închide terasele la orele 23:00 pentru că Nicolae Robu a semnat „ca primarul”, fără să citească: „Voi cere revenirea asupra deciziei și lăsarea lucrurilor așa cum au fost. Am fost dezinformat”
Nicolae Robu, edilul Timișoarei. Foto: Facebook

Timișoara se află pe lista orașelor în care terasele se vor închide după orele 23:00, pentru că primarul Nicolae Robu s-a păcălit când a semnat decizia, crezând că este valabilă pentru întreaga țară. Primarul Timișoarei cere revocarea măsurii despre care consideră că nu are niciun fel de logică și pe care a semnat-o fără să citească textul.

„Citind textele naționale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel național doar propunându-se asta, nu dispunându-se! Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei și lăsarea lucrurilor în Timișoara așa cum au fost! Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timișoara după ora 23:00, cum nu există nici înainte de ora 23:00”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Primarul Timișoarei susține că a semnat decizia ca orașul de pe Bega să închidă terasele, crezând că este vorba despre o obligativitate la nivel național, dar când a citit textele a aflat că Timișoara nu se afla, de fapt,  pe lista județelor în care se impune această măsură: Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București.

Nicolae Robu:  Eu n-am văzut nicio logică în a închide terasele mai devreme

„Eu n-am văzut nicio logică în a închide terasele mai devreme, pentru că am văzut în toată această perioadă cu ochii mei, întrucât în fiecare seară îmi place să fiu printre oameni, să văd realitățile așa cum sunt ele, și niciodată nu am constatat că ar fi ceva periculos în ceea ce se întâmplă în Timișoara. Noi avem o zonă de promenadă superbă (…), sunt o mulțime de terase, lumea se plimbă, stă la terase, dar respectând toate regulile. Și atunci nu văd de ce ar fi mai periculoși virușii, de ce ar fi mai mare pericolul de infectare după ora 23:00, când lumea în mod natural se mai împuțina. Mi s-a replicat în ședința de Consiliu de astăzi și de aceea sunt foarte supărat și în momentul în care am fost informat corect, acum, seara, am și postat pe Facebook că am fost dezinformat”, a declarat Nicolae Robu la DIgi24. „Nu-mi place că se procedează în această manieră. Trebuie să discutăm logic, cu argumente, sunt foarte vehement, sunt necruțător cu cei care nu respectă regulile, care-și permit să pună în pericol sănătatea semenilor, dar eu vă spun, cred că Timișoara este un oraș model în această privință. E lume foarte multă în acest loc superb de promenadă, de la Catedrală până la Bastion, numai că lumea e în mișcare, nu stă nimeni în contact, stă un minut-două, se salută, nu putem vorbi despre un spațiu public aglomerat. Este lume destul de multă, dar repet, nu are contact” – susține primarul.

Inchide